Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου!»

Ειδήσεις Κουτσομπολιό Ποδόσφαιρο

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα απίστευτα κατορθώματά του στον πάγκο του Ολυμπιακού για τον Χοσε Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Ο 63χρονος Βάσκος τεχνικός, ο οποίος το βράδυ της 29ης Μαϊου έγραψε ιστορία οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του Conference League και πρόσθεσε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Μπενίτεθ όσον αφορά τις κατακτήσεις δύο συνεχόμενων τροπαίων σε ισάριθμες σεζόν με διαφορετικούς συλλόγους, νιώθει ήδη πολύ άνετα στη χώρα μας!

Συνέντευξη στο ισπανικό Μέσο «Eitb media» παραχώρησε ο 63χρονος Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού, όπου στάθηκε στοπόσο εύκολα προσαρμόστηκε στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι αισθάνεται σαν στο σπίτι του και ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος των «ερυθρόλευκων» ενόψει της νέας σεζόν είναι η επιστροφή στην κορυφή της Stoiximan Super League!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:
Για την έως τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα: «Μου αρέσει η εμπειρία στην Ελλάδα, ένα νέο πρωτάθλημα, μία νέα κουλτούρα και φυσικά η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ομάδας. Στην αρχή φοβόμουν, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Ισπανία και δεν ήξερα τι θα έβρισκα. Όλα όμως πήγαν πολύ καλά. Από την αρχή μας βοήθησαν τα αποτελέσματα κι ο κόσμος κατάλαβε τι ζητούσαμε. Επίσης είμαστε πολύ τυχεροί και με τη γλώσσα, αφού είναι πολλοί που μιλάνε ισπανικά. Περισσότερα από τα 3/4 των ποδοσφαιριστών μιλούν ισπανικά, οπότε αυτό το γεγονός μας βοήθησε αρκετά».

Για την σημασία της γλώσσας στα αποδυτήρια: «Η γλώσσα είναι σημαντική γιατί στο τέλος πρέπει να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον όταν μιλάμε, αλλά οι χειρονομίες είναι επίσης σημαντικές. Υπάρχουν φορές που κάνοντας μία χειρονομία ή με μία γκριμάτσα, σε καταλάβουν καλύτερα απ’ ότι να μιλάς. Αυτή είναι η αίσθηση μου λοιπόν και θεωρώ ότι έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό».

Για τις διαφορές Ελλάδας και Ισπανίας: «Δεν μου φαίνεται πως έχω πάει στο εξωτερικό ή κάπου αλλού. Το στυλ δηλαδή είναι σαν να είμαι στο σπίτι μου, με αυτή την έννοια».

Για τους στόχους για τη νέα σεζόν: «Στόχος σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος ξεκινάμε από την αρχή. Εδώ και λίγες μέρες έχουμε κάνουμε ανανεώσεις με ποδοσφαιριστές που θέλουμε να συνεχίσουν μαζί μας».

Tagged