Με τον Αρσένιο Ντομίνγκεζ συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρ.Στυλιανίδης – Στο επίκεντρο η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις

Ειδήσεις

H απανθρακοποίηση της ναυτιλίας που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού IMO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης με τον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ Αρσένιο Ντομίνγκεζ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι για την πρακτική εφαρμογή και υιοθέτηση της μετάβασης του κλάδου προς την ανταγωνιστική και πράσινη ναυτιλία και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διεθνή ναυτιλιακή πολιτική στο πλαίσιο του Οργανισμού.

Επίσης συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές συγκυρίες που βιώνει η παγκόσμια ναυτιλία και εστίασαν στην ανάγκη συμβολής όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε επίσης την ευκαιρία να τονίσει στον κ. Ντομίνγκεζ, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο μήνα ως γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, ότι η Ελλάδα μαζί με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τη γέφυρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Οι κ.κ. Στυλιανίδης και Ντομίνγκεζ αποφάσισαν επίσης την πλήρη συνεργασία σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΙΜΟ.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged