Με τις γνωστές του απουσίες ο Άρης, πλήρης ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι

Ειδήσεις Μπάσκετ

Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, αφού ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο (11/02, 16:30, ΕΡΤ3).

Οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν με τις γνωστές απουσίες των Ρομπέρτο Γκάλινατ και Γιώργου Φίλλιου, οι οποίοι συνεχίζουν την αποθεραπεία τους. Από την άλλη, ο «δικέφαλος του βορρά» θα είναι μετά από καιρό πλήρης, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Μίχαλ Μιχάλακ, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο μεγάλο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

«Το παιχνίδι της Κυριακής έχει την δική του σημασία, αλλά δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά στη βαθμολογία με απώτερο στόχο να είμαστε στην πρώτη εξάδα. Και σε αυτή την προσπάθεια κάθε παιχνίδι έχει τη δική του σημασία, ανεξάρτητα από τη διαφορετική υφή που έχει το παιχνίδι με τον Άρη. Θα προετοιμαστούμε όσο μπορούμε καλύτερα για να το κερδίσουμε.

Σε αυτά τα ντέρμπι παίζει πάντα ρόλο η ψυχολογία και η συγκέντρωση. Η ψυχολογία έχει να κάνει με το πως θα αντιμετωπιστούν γενικότερα οι δυσκολίες ενός παιχνιδιού. Η συγκέντρωση αφορά κυρίως τα κομμάτια τακτικής που έχουν αποφασιστεί, κατά πόσο και σε τι ποσοστό θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και μέσα από τη διαδικασία της επιβολής του ρυθμού να μπορέσουμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα υπέρ μας. Όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον που γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο», δήλωσε ενόψει του ματς ο Φώτης Τακιανός.

Από πλευράς Άρη, ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Χρήστος Χασανίδης, δήλωσε για το ντέρμπι: «Οι αγώνες Άρη – ΠΑΟΚ έχουν πάντα τις ιδιαιτερότητές τους και το δικό τους χρώμα. Και πολλές φορές η έκβασή τους δεν έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες. Εμείς, ωστόσο, δεν παρεκκλίνουμε από τη λογική μας και παραμένουμε πιστοί στο πλάνο μας, ώστε να πάρουμε ακόμα μία νίκη».

Tagged