Κύκλοι ΥΠΑΝ: «Θετική εξέλιξη, η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για την μείωση του πληθωρισμού τον Ιούνιο, σε τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό»

Ειδήσεις

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκε σήμερα, ότι ο πληθωρισμός στην κατηγορία τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός θα διαμορφωθεί στη χώρα μας στο 1,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελικά στοιχεία θα εκδοθούν στις 17 Ιουλίου, ενώ στις 9 Ιουλίου αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασαν σε δημοσιογράφους ότι η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα θετική και προσέθεσαν: «Σταθερός στόχος της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση των τιμών και τη μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων, ώστε να φτάσει σε μηδενικά ακόμη και αρνητικά επίπεδα.

Υλοποιούμε με επιμονή τα μέτρα παρέμβασης στην αγορά, οικοδομούμε τη συνεργασία όλων των φορέων (καταναλωτικού κινήματος, επιχειρηματικότητας, πολιτείας) και ταυτόχρονα καθιστούμε δύσκολη την παράβαση του νόμου πενταπλασιάζοντας τα υψηλά όρια των προστίμων.

Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, με στόχο ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας να είναι στα 1500 ευρώ.

Δεν εφησυχάζουμε ποτέ και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα

Συνεχίζουμε για χαμηλότερες τιμές στο ράφι και περισσότερα χρήματα στη διάθεση των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged