Ιταλιάνο: «Να παίξουμε σαν να είναι το τελευταίο ματς της ζωής μας»

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο

Με τον δείκτη αποφασιστικότητα στα ύψη με φόντο την κατάκτηση του Conference League προσεγγίζουν στο στρατόπεδο της Φιορεντίνα τον αυριανό τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό
Άκρως ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Βιτσέντζο Ιταλιάνο. Ο τεχνικός της Φιορεντίνα μίλησε στο «Sky Sport» αμέσως μετά την προπόνηση των «βιόλα» στην OPAP Arena και αναφέρθηκε φυσικά στον μεγάλο αυριανό τελικό του Conference League απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ιταλιάνο στάθηκε στον τελικό της περασμένης σεζόν με τη Γουέστ Χαμ και στο μάθημα που πήρε η ομάδα του, καθώς τόνισε ότι οι «βιόλα» πρέπει να παίξουν σαν να είναι το τελευταίο τους ματς.

«Τιμήσαμε και φέτος τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε στον τελικό με ξεκάθαρο στόχο. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες γνώσεις από τον περσινό τελικό. Τώρα γνωρίζουμε τους κινδύνους και τα οφέλη που έχουμε από αυτή την εμπειρία. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία για εκδίκηση.

Τι είπαμε μεταξύ μας; Είχαμε την ικανότητα να επιστρέψουμε εδώ. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο της ζωής μας. Κανείς δεν ξέρει αν θα είμαστε ξανά εκεί τα επόμενα χρόνια. Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Το να παίζεις ευρωπαϊκούς τελικούς δεν είναι καθόλου εύκολο. Τα μονοπάτια κρύβουν παγίδες. Τώρα είμαστε ακόμα πιο ώριμοι. Οι τελικοί είναι πάντοτε όμως 50-50», δήλωσε ο προπονητής της Φιορεντίνα.

Tagged