Ιταλία: Οι Ιταλοί αγρότες άλλαξαν γνώμη, αύριο στο κέντρο της Ρώμης μόνο τέσσερα τρακτέρ – «Δεν θέλουμε να τεθεί σε κίνδυνο η στήριξη των πολιτών προς τα αιτήματά μας»

Ειδήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε πριν λίγο, οι Ιταλοί αγρότες που ανήκουν στη συντονιστική ομάδα «Αγροτική Απελευθέρωση» (Riscatto Agricolo) έκαναν γνωστό ότι αύριο το πρωί, στο κέντρο της Ρώμης πρόκειται να φτάσουν, τελικά, μόνον τέσσερα τρακτέρ με άλλους τόσους αγρότες, αλλά χωρίς τη μαζική διαδήλωση χιλίων πεντακοσίων ανθρώπων, που είχε προγραμματισθεί. Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση με τους υπεύθυνους της ιταλικής αστυνομίας.

 

«Τα τρακτέρ δείχνουν ότι η διαμαρτυρία μας δεν τελείωσε», θα παραμείνουμε, με τα μέσα μας, κατά μήκος περιφερειακών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, αλλά δεν θέλουμε να τεθεί σε κίνδυνο η μεγάλη στήριξη που μέχρι σήμερα μάς πρόσφεραν οι Ιταλοί πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι αγρότες, παράλληλα, ζητούν και πάλι συνάντηση άμεσα με τον υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

 

Μένει να διαπιστωθεί αν το σύνολο των αγροτών που, τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει μέρος στις διάφορες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο ιταλικός Τύπος, πάντως, γράφει ότι για την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Ρώμης με πιθανή συμμετοχή αγροτών αλλά και αλιέων, οδηγών φορ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged