Ιράν: Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις μαχητών εναντίον ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας

Ειδήσεις

Σουνίτες μουσουλμάνοι μαχητές σκότωσαν τουλάχιστον 11 μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας και υπέστησαν 16 απώλειες στη διάρκεια επιθέσεων σε επιτελεία των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στη νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν), μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι συγκρούσεις στη διάρκεια της νύκτας ανάμεσα στην οργάνωση Τζάις αλ-Αντλ και δυνάμεις ασφαλείας σημειώθηκαν στις πόλεις Σαμπαχάρ και Ρασκ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
«Οι τρομοκράτες απέτυχαν στο στόχο τους να καταλάβουν τα αρχηγεία των Φρουρών στη Σαμπαχάρ και τη Ρασκ», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Εσωτερικών Μαζίντ Μιραχμαντί.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι άλλα 10 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν στις μάχες σ’ αυτή τη φτωχή περιφέρεια, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως σουνιτικός.
Η Τζάις αλ-Αντλ λέει πως επιδιώκει μεγαλύτερα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες ζωής για την εθνοτική μειονότητα των Βελούχων στο Ιράν, χώρα στην οποία κυριαρχούν οι σιίτες. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας στη Σιστάν-Μπαλουτσιστάν.
Η περιοχή αυτή, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αποτελεί από καιρό το θέατρο συχνών συγκρούσεων ανάμεσα στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και μαχητικούς σουνίτες, καθώς και λαθρεμπόρους ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged