ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ σαρώνουν τα δυτικά, με τους Αμερικανούς αντιμέτωπους με ακραία ζέστη

Ειδήσεις

Ένα κύμα καύσωνα αναμένεται να οδηγήσει τον υδράργυρο σε νέα επίπεδα ρεκόρ στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί ιδρώνουν κάτω από έναν θερμικό θόλο, που εκτείνεται έως την Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 10% της χώρας, έχουν λάβει από τις αρχές προειδοποιήσεις για υπερβολική ζέστη, την οποία προκαλεί ο θερμικός θόλος, που επικεντρώνεται πάνω από την Καλιφόρνια, έγινε σήμερα γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται να παραμείνουν ή να υπερβούν τα ημερήσια ρεκόρ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, στο Όρεγκον, στη βόρεια Αριζόνα και στο κεντρικό Άινταχο.

Ο υδράργυρος κυμαίνεται ως 20 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για αυτήν την εποχή του χρόνου επίπεδα σε περιοχές όπως το Ρέντινγκ, μια πόλη στη βόρεια Καλιφόρνια όπου η θερμοκρασία έφθασε χθες στους 48 βαθμούς Κελσίου (υψηλό όλων των εποχών), δήλωσε ο μετεωρολόγος της NWS Μπράιαν Τζάκσον.

Το κύμα ζέστης «αναμένουμε απλά να μετακινηθεί ανατολικά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και βασικά να επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επομένως έχουμε ένα πραγματικά επεκτατικό και ακραίο κύμα ζέστης να συνεχίζεται και αναμένεται να συνεχιστεί αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged