Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στις νέες και νέους Σημαιοφόρους του ΠΝ και του ΛΣ

Ειδήσεις

Τα ξίφη στις νέες και νέους Σημαιοφόρους του Πολεμικου Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, ταξεως 2024, επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 43 νέες και νέοι Σημαιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού (30 Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί), εκ των οποίων 31 από την Ελλάδα, 5 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 4 από την Ιορδανία, 2 από την Τυνησία και 1 από το Μαυροβούνιο καθώς και 29 νέοι και νέες Σημαιοφόροι του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

«Έχουν τις πιο θερμές ευχές μας για καλή σταδιοδρομία!», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο “Χ” ο κ. Δένδιας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Γεώργιος Βρεττάκος ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, οι βουλευτές της ΝΔ Ιωάννης Τραγάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος, ο βουλευτής, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, εκπρόσωποι των αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, εκπρόσωποι της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων Πειραιώς και των τοπικών φορέων καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged