Η Έλλη Στάη αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα

Κουτσομπολιό

Η Έλλη Στάη μιλώντας στην ιστοσελίδα bovary αναφέρθηκε στην πορεία της στον χώρο της δημοσιογραφίας και αποκάλυψε τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από εκδότη στην αρχή της καριέρας της.

«Η γυναίκα στην δημοσιογραφία ήταν και παραμένει πολύ δύσκολο, τότε παραπάνω γιατί ήταν λίγες και ειδικά στην τηλεόραση τις προτιμούσαν για pretty face. Ήταν μια μάχη που έπρεπε να δώσεις κι εγώ την έδινα με μανία. Θυμάμαι μια φράση που μου ‘χε πει ο Λαμπρίας:

“Μα επιτέλους τι θέλετε; Είστε νέα, ωραία. Θέλετε να κάνετε κάτι που κάνουν οι γέροι και άσχημοι;”. Ηταν πράγματι δύσκολο αλλά εγώ δεν θα ‘λεγα ότι καταπιέστηκα και πολύ. Χρησιμοποίησα τον χαρακτήρα μου που σ΄ όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μου είναι ένας και συγκεκριμένος», είπε αρχικά η Έλλη Στάη.

«Με ρωτάνε συχνά τι χρειάζεται για να προχωρήσεις. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Ήμουν πολύ τζόρας. Είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα που με είχε απειλήσει κιόλας ότι αν φύγω δεν θα βρω δουλειά πουθενά.

Εγώ έφυγα και βρήκα κατευθείαν, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Τότε είχα σκεφτεί μήπως έφταιγα εγώ, αλλά πολύ γρήγορα το πέταξα από πάνω μου», πρόσθεσε σε άλλο σημείο η Έλλη Στάη.

«Μετά από περίπου δέκα χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης κατάλαβα ότι η Έλλη Στάη ενδιαφέρει. Αλλά κυρίως το κατάλαβα όταν σταμάτησα την τηλεόραση. Βέβαια έβλεπα μια υπερβολική ένταση στο να μαθαίνουν τι κάνω, να με κυνηγάνε και να γράφουν ό,τι τους κατεβαίνει, αληθινό ή ψεύτικο. Το έβλεπα όταν δούλευα αλλά κυρίως το είδα όταν σταμάτησα, τα τελευταία χρόνια. Καμιά φορά σκέφτομαι αν με θυμούνται», κατέληξε η Έλλη Στάη.