Επίθεση με βιτριόλι στην Κρήτη: «Εγκαταλείπει το δικαστήριο το θύμα»

Ειδήσεις

Σε μία δικαστική… ανατροπή προχωρά ο 36χρονος άνδρας που τον Οκτώβριο του 2022 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του 38χρονου, Αλέξης Κούγιας, ο 36χρονος «εγκαταλείπει το δικαστήριο» το οποίο και θα αποφασίσει «αυτεπαγγέλτως για την τύχη των δύο κατηγορούμενων γυναικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, μαζί με την εκλεκτή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρο του Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.

Στο δικαστήριο μετά από ορθές νομικές επιλογές της κας Σπανάκη και εμού, συγκατηγορούμενη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι και η φίλη της δράστιδος με την οποίαν μαζί παγίδεψαν το ανυποψίαστο θύμα, Γ.Μ.

Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».