Επιστολή 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Στ. Κασσελάκη για άμεση σύγκληση οργάνων

Ειδήσεις

Την ανάγκη άμεσης σύγκλησης των οργάνων του κόμματος, τονίζουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη 87 βουλευτές και μέλη της ΚΕ.

Στην επιστολή τους, οι 87 διαπιστώνουν ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ «έχασε δυνάμεις» και ότι « η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση». Κάνουν λόγο, επίσης, για «διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών» και υπογραμμίζουν πως το ξαφνικό άνοιγμα μιας συζήτησης «περί ηθικής και διαφάνειας» στο ΣΥΡΙΖΑ, «τραυματίζει το χώρο», την ώρα που «θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Εξάλλου, αναφέρουν πως «δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο».

«Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό επιβάλλει, ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οφείλει να γίνει άμεσα και επι διημέρου για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής», καταλήγει η επιστολή.

Την επιστολή συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων στελεχών, επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Καλαματιανός, Χρήστος Γιαννούλης, Αθηνά Λινού, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μίλτος Ζαμπάρας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged