Επισκόπηση των σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ρ. Ράντεφ

Ειδήσεις

Σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων προέβησαν κατά τη συνάντηση τους νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rumen Radev, ενώ συζήτησαν και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μετά και το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στις δηλώσεις τους οι δύο άνδρες δήλωσαν τα εξής:

«Είναι πάντα χαρά μου να καλωσορίζω τον πολύ καλό μου φίλο, τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, στην Αθήνα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Καλώς ήρθατε, κ. Πρόεδρε. Πάντα έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας, εν μέσω σημαντικών γεωπολιτικών προκλήσεων, αλλά είναι και μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε, και πάλι, τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών μας, η οποία πιστεύω ότι έχει προσφέρει πολλά και στους δύο λαούς μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

«Σας ευχαριστώ, κ. Πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας. Πιστεύω ότι η στρατηγική εταιρική μας σχέση δημιουργεί έναν άξονα στρατηγικής συνεργασίας. Ό,τι κάνουμε μαζί, Ελλάδα και Βουλγαρία, αντανακλά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής μας. Οπότε, σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged