Επίσκεψη του Μαρωνίτη Πατριάρχη Αντιοχείας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ειδήσεις

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε, χθες, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μαρωνίτης Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, Καρδινάλιος Bechara Boutros Raï.

Τον επικεφαλής της Μαρωνιτικής Εκκλησίας υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελος, Επίσκοπος Χριστουπόλεως Βαρνάβας, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο Επίσκοπος Ταλαντίου Θεολόγος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης προς τον λαό του Λιβάνου και τους λαούς της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, ενώ επισήμανε τη διαχρονική παρουσία και τη συμβολή των χριστιανικών κοινοτήτων στην ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

«Οι χριστιανοί της Ανατολής δεν είναι ξένοι προς τις κοινωνίες στις οποίες ζουν, ούτε προσωρινοί φιλοξενούμενοι στις πατρογονικές τους εστίες. Είναι οργανικό μέρος της ιστορίας, του πολιτισμού και της συλλογικής μνήμης των λαών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος παρακολουθεί με αδελφικό ενδιαφέρον αυτές τις προσπάθειες και αναγνωρίζει τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η Υμετέρα Μακαριότης στην υποστήριξη του λαού του Λιβάνου και στην ανάδειξη της ανάγκης διατηρήσεως της κοινωνικής συνοχής και της ειρηνικής συνυπάρξεως».

Από την πλευρά του, ο Μαρωνίτης Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τα θερμά του λόγια και σημείωσε ότι αντανακλούν τη βαθιά γνώση του για τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζει ο Λίβανος, καθώς και τα ειλικρινή αισθήματα συμπαράστασής του.

«Μας δίνετε κουράγιο για την αποστολή μας στη Μέση Ανατολή», ανέφερε, με την επισήμανση ότι «το θέμα μεταξύ των χριστιανών είναι η αγάπη». Πρόσθεσε ότι τα μηνύματα αυτά δεν απευθύνονται αποκλειστικά στην Εκκλησία του Λιβάνου, αλλά αφορούν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις σκληρές δοκιμασίες που βιώνουν οι λαοί της περιοχής εξαιτίας του πολέμου και τόνισε: «Οι σκέψεις σας είναι καυτές, γιατί έρχονται από την εμπειρία του πολέμου και της φωτιάς που ζείτε καθημερινά».

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απηύθυνε μήνυμα ειρήνης και χριστιανικής ενότητας. «Όλα τα όπλα συρρικνώνονται μπροστά στην αγάπη των χριστιανών», υπογράμμισε.

Τον Μαρωνίτη Πατριάρχη συνόδευαν ο πρέσβης του Λιβάνου στην Ελλάδα, Kenj El Hajal, στελέχη της πρεσβείας του Λιβάνου, καθώς και εκπρόσωποι της Μαρωνιτικής Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged