«Έπεσε» στα … μαλακά ο Καραπαπάς: Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την «φούστα» στον Τάκη Μπαλτάκο

"Κοριός" στα Αποδυτήρια Ειδήσεις Κουτσομπολιό Ποδόσφαιρο Το Θέμα της Ημέρας

Με την μικρότερη δυνατή ποινή την … γλίτωσε ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς
Όπως αποκαλύπτει η «Δίκη», η φούστα, που πέταξε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, θα του κοστίσει, τελικά, μόνο πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν επέβαλε ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα, γιατί διαπίστωσε «ειλικρινή μεταμέλεια» του πειθαρχικά ελεγχόμενου.

Η ερευνήτρια/πρωτοδίκης Μαρία Βλαχογιάννη είχε προτείνει εξάμηνο αποκλεισμό και 40.000 ευρώ πρόστιμο.
Τώρα υπάρχει δυνατότητα προσφυγής και στην Επιτροπή Εφέσεων για μείωση του προστίμου.
Δέκα περίπου μήνες μετά το περιστατικό, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και δήλωσε απόλυτα μετανιωμένος για την πράξη του, από το πρώτο λεπτό που αυτή έλαβε χώρα.
Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραπαπάς είπε κατά την απολογία του:

«Έχω μετανιώσει από το πρώτο λεπτό για την πράξη μου. Μια πράξη που ούτε με τιμά, ούτε εκφράζει την κοσμοθεωρία μου. Μπορεί να διαφωνώ σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, όμως η πράξη αυτή ήταν απαράδεκτη για μένα. Ακόμα και οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι με κατέκριναν.
Υπήρξε ένταση πριν, αλλά έχω μετανιώσει για αυτό που έγινε στο τέλος. Την είχα όντως μαζί μου τη φούστα, αλλά δεν είχα προσχεδιάσει να του την πετάξω, την είχα για να την κάνω δώρο στη φίλη μου. Ήταν μια πράξη που δεν με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δεν φέρομαι έτσι».
Ο Βασίλης Δημακόπουλος, εκ των συνηγόρων του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, είχε πει: «Ο ίδιος καταδικάζει τον εαυτό του για αυτή τη συμπεριφορά. Η μετάνοια είναι σημαντική. Αν πειστείτε από όσα σας είπε, πρέπει να τον αντιμετωπίσετε με την μεγαλύτερη επιείκεια», ενώ ο Δημήτρης Καρπετόπουλος πρόσθεσε με την αγόρευσή του: «Η πράξη του ήταν προϊόν έντονης αγανάκτησης λόγω των όσων είχαν προηγηθεί. Ζητάμε είτε την απαλλαγή του είτε την χαμηλότερη δυνατή ποινή».

Tagged