Ελπίδα: «Πέρασα στρατοδικείο, δεν το είπα ποτέ σε κανέναν»

Κουτσομπολιό

Η Ελπίδα παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την πρόταση που είχε για διεθνή καριέρα και τελικά δεν ευδοκίμησε και το στρατοδικείο που είχε περάσει.
Το 1975 κέρδισες ένα παγκόσμιο βραβείο τραγουδώντας στη Χιλή. Μάλιστα, παρών ήταν και ο Χούλιο Ιγκλέσιας με τον μάνατζέρ του, ο οποίος σε ήθελε στην Ισπανία! Γιατί αρνήθηκες την πρόταση;

“Τι να σου πω; Δεν ευδοκίμησε. Ήμουν άσχετη με αυτά. Αγαπούσα αυτό που έκανα, το χαιρόμουν και δεν ήθελα πολλά πράγματα. Ήθελα να είμαι στην Ελλάδα, να μη στενοχωρήσω τους Έλληνες… Τέτοιες σκέψεις έκανα τότε. Δεν το χειρίστηκε καλά η εταιρία μου. Πολλές τέτοιες ευκαιρίες μού παρουσιάστηκαν στην πορεία”.

Σε στεναχώρησε;

“Πάρα πολύ γιατί μπήκαν και τα πολιτικά στη μέση, με τα οποία εγώ δεν είχα καμία σχέση. Με αποκάλεσαν «χουντική», ενώ εγώ με τη Χούντα είχα καταδικαστεί. Δεν το γνώριζε κανείς. Πέρασα στρατοδικείο και καταδικάστηκα σε τρία χρόνια αναστολή”.

Πώς συνέβη;

“Είχαμε πάει μια εκδρομή με τους φίλους μου και τραγουδούσαμε με τις κιθάρες «Στο περιγυάλι το κρυφό» του Μίκη Θεοδωράκη. Ε, μας πήγαν μέσα! Έμεινα δύο μέρες στο κρατητήριο και ορίστηκε δικάσιμος. Πέρασα στρατοδικείο, αλλά δεν το είπα ποτέ σε κανέναν”.