Ελ Κααμπί: «Η ανατροπή που πετύχαμε απέναντι στην Μακάμπι ήταν πολύ σημαντική!»

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί κατέρριψε όλα τα στοιχειωμένα ρεκόρ που είχε στο διάβα του και με 33 συνολικά τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 16 σε Europa league και Conference League, οδήγησε τον Ολυμπιακό στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ με την κατάκτηση του Conference League.
Ο Μαροκινός στράικερ, που με το γκολ, που πέτυχε στο 116ο λεπτό του τελικού της «Opap Arena» απέναντι στην Φιορεντίνα, έμελλε να χαρίσει το παρθενικό ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας μίλησε στο επίσημο κανάλι της ομοσπονδίας της χώρας του και ανέφερε πως η πρόκριση κόντρα στη Μακάμπι ήταν πάρα πολύ σημαντική για την πορεία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.
«Το Conference League ήταν μια μοναδική περιπέτεια, γιατί κατέκτησα έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα, τους συμπαίκτες, τους προπονητές και την οικογένειά μου. Ευχαριστώ επίσης τους οπαδούς της ομάδας μας, καθώς και τους Μαροκινούς φιλάθλους που πάντα μας στήριζαν.
Ήταν μια μοναδική εμπειρία, και ελπίζω σε περισσότερες, αν θέλει ο Θεός. Σχεδιάζαμε να κάνουμε πορεία στη διοργάνωση του Europa League, αλλά όταν δεν το καταφέραμε, αγωνιστήκαμε στο Conference League και καταφέραμε να αποκλείσουμε την πρώτη μας αντίπαλο», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:
«Η ανατροπή που πετύχαμε απέναντι στη Μακάμπι ήταν πολύ σημαντική. Τότε είπα στους συμπαίκτες μου ότι αυτή η διοργάνωση μας ταίριαζε, καθώς γνωρίζαμε ότι ο τελικός θα γινόταν στην Ελλάδα, μπροστά στους φιλάθλους μας. Όλα όσα πετύχαμε στη διοργάνωση ήταν χάρη στο Θεό, πέρα από τη σκληρή και συνεχή δουλειά.
Ο τελικός ήταν δύσκολος για εμάς αλλά και για τον αντίπαλο. Οι αμυντικοί της ιταλικής ομάδας ήταν ισάξιοι. Με τη βοήθεια του Θεού, ήμασταν επικεντρωμένοι στο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όλοι ήθελαν να κερδίσουν το τρόπαιο, αλλά αυτό ήρθε σε μας, αφού πετύχαμε το γκολ εκείνη την όμορφη στιγμή».

Tagged