Δίωξη στον Μπέο για ρατσιστική επίθεση στον Τετέι

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου και του Βόλου για την ρατσιστική επίθεση κατά του Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς.

Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος τόσο του Αχιλλέα Μπέου όσο και της ΠΑΕ Βόλος για την ρατσιστική επίθεση κατά του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς.

Η τιμωρία με την οποία απειλείται ο πρόεδρος του Βόλου αφορά χρηματικό πρόστιμο τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και στην απώλεια του αγώνα κόντρα στην Κηφισιά. Υπενυθμίζουμε πως χθες ο Τετέι βρέθηκε στην ΓΑΔΑ και κατέθεσε σχετικά με το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Αχιλλέα Μπέου και β) της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 11-2-2024 στην Καισαριανή Αττικής, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Κηφισιά – ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι «μαϊμού».

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1, 2α΄, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο»