Χρήστος Σταϊκούρας: «Το νέο δίκτυο ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας θα εξυπηρετεί περισσότερους από 150.000 κατοίκους»

Ειδήσεις

Με το νέο δίκτυο ύδρευσης σε ‘Αρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία θα εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Κατασκευή έργων ύδρευσης των Νομών Πρέβεζας, ‘Αρτας και Λευκάδας», η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο της Λευκάδας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης στις Περιφερειακές Ενότητες ‘Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, αποτελεί μια από τις καίριες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης σε 3 Περιφέρειες, 4 Περιφερειακές Ενότητες, 6 Δήμους και 27 Οικισμούς.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόσθεσε: «Η σύμβαση που υπογράφουμε, σήμερα, στη Λευκάδα, για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου ύδρευσης συνιστά μία ακόμη εμβληματική πρωτοβουλία στο πεδίο της βέλτιστης διαχείρισης και της ορθολογικής αξιοποίησης των υδάτινων πόρων.

Ένα νευραλγικό πεδίο εξαιτίας τόσο της ραγδαίας μεταβολής των κλιματολογικών συνθηκών, όσο και των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών που απορρέουν από τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς».

Στην τελετή υπογραφής της Σύμβασης ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ο Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, Αντώνης Κοτσώνης, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

«Με την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει τέλος στο «μαρτύριο της σταγόνας», το οποίο υπέμεναν για πολλά χρόνια οι κάτοικοι των περιοχών της Πρέβεζας, της ‘Αρτας και της Λευκάδας.

Ειδικά για τη Λευκάδα, το πρόβλημα της υδροδότησης είναι διαχρονικό και γίνεται ακόμα πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου εξαιτίας του τουρισμού υπάρχει αυξημένη κατανάλωση. Συνεχείς και πολύωρες διακοπές νερού δοκιμάζουν τις μέρες αυτές τις αντοχές ντόπιων και επισκεπτών.
Το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πεπαλαιωμένο υδραγωγείο, προσφέροντας ορθολογική διανομή του νερού μεταξύ των οικισμών και καλή ποιότητα πόσιμου ύδατος, σε περισσότερους από 150.000 κατοίκους των περιοχών αυτών για περίοδο 40 ετών.
Παράλληλα, το συγκεκριμένο έργο έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς με το νέο δίκτυο μεταφοράς νερού θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες που παρουσιάζουν τα υφιστάμενα δίκτυα, εξασφαλίζοντας σημαντικές ποσότητες υδάτινων πόρων, οι οποίες σήμερα σπαταλώνται άσκοπα. Ακόμα, με την κατασκευή του, προσβλέπουμε στην εξάλειψη των προβλημάτων ρύπανσης που παρατηρούνται σε πηγές υδροληψίας που λειτουργούν αυτή τη στιγμή.
Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πέραν των άλλων, στόχος μας είναι και η αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων των πιο απομακρυσμένων από την πρωτεύουσα περιοχών, προφέροντας βελτιστοποιημένη κάλυψη των αναγκών τους. Η σημερινή υπογραφή είναι ακόμη μια απόδειξη ότι βρισκόμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged