Χιούλμαντ: «Έχω κουραστεί με τους γελοίους κανόνες, δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε το VAR!»

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο

Για ακόμα ένα ματς οι αποφάσεις του VAR φούντωσαν τη συζήτησε σχετικά με την αυστηρότητα που αποδεικνύουν οι διαιτητές με τη βοήθεια της τεχνολογίας και κατά πόσο αυτές επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα.

Αιτία ήταν το ματς της Γερμανίας με τη Δανία, στο οποίο οι “Βίκινγκς” είδαν σε διάστημα τριών λεπτών να ακυρώνεται γκολ τους μετά από υπόδειξη οφσάιντ για μία… τρίχα στον Άντερσεν, ο οποίος μετά από λίγες φάσεις έκανε χέρι εντός περιοχής, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον Κάι Χάβερτς να ανοίξει το σκορ για τη “Μάνσαφτ” από την άσπρη βούλα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ, μετά το τέλος του ματς που βρήκε την ομάδα του ηττημένη με 2-0 και εκτός της συνέχεια του Euro 2024, σχολίασε τις εν λόγω αποφάσεις με καυστικό τρόπο.

“Έχω τη φωτογραφία του γκολ του Άντερσεν εδώ, ήταν ένα εκατοστό. Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία δεν έχουν νόημα. Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε το VAR. Είναι ένα εκατοστό.

Έχω κουραστεί τόσο πολύ με τους γελοίους κανόνες του χεριού. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους αμυντικούς μας να τρέχουν με τα χέρια στο πλάι, δεν είναι φυσικό. Ο Γιόαχιμ τρέχει κανονικά, είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Πήδηξε πάνω και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του από το ένα μέτρο. Σπάνια μιλάω για αποφάσεις, αλλά ήταν πολύ καθοριστική στο παιχνίδι μας”, ανέφερε αρχικά ο 52χρονος τεχνικός.

Στη συνέχεια στάθηκε στο πόσο εξόφθαλμη θα πρέπει να είναι μία απόφαση για να δοθεί, λέγοντας: “Είναι απογοητευτικό για την ομάδα μας. Αν ήμασταν μπροστά με 1-0 θα είχαν αλλάξει τα πάντα. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Όταν μια απόφαση είναι καλή θα πρέπει να είναι ορατή από το φεγγάρι”.

Tagged