Μπαρτζώκας: «Ο Γουόκαπ έκανε μισή προπόνηση σήμερα»

Ειδήσεις Μπάσκετ

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε, επίσης, στην επιβάρυνση που δέχτηκε ο Τόμας Γουόκαπ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας πως λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών είναι υποχρεωμένος να κάνει συντήρηση.
«Για εμάς δεν υπάρχουν διακοπές. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα ματς. Κατά τα γνώμη μου για την Εφές το ματς είναι σαν τελικός, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει την είσοδό της στα play in. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ με ταλέντο. Στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει σκοράρει μέσο όρο 107 πόντους στο γήπεδό της. Είναι προφανές πως εκτός από τα βασικά θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά για να κερδίσουμε».
Σε ερώτηση αναφορικά αν το βάρος θα «πέσει» στην άμυνα, ή θα είναι μοιρασμένο στις δύο πλευρές του γηπέδου, απάντησε: «Έχει σχέση και με το πώς θα εκτελέσεις στην επίθεση. Αν ανοίξεις πολύ τον ρυθμό θα πρέπει να εκτελέσεις μετά από κάποια δευτερόλεπτα. Η Εφές εκτελεί στα πρώτα δώδεκα δευτερόλεπτα και εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό».
Για το αν μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού «επουλώθηκαν» πληγές που ως εκείνο το ματς τον απασχολούσαν, σχολίασε: «Όχι απολύτως γιατί ο Γουόκαπ ταλαιπώρησε το πόδι του παίζοντας σε αυτό το παιχνίδι. Έκανε μισή προπόνηση σήμερα. Γενικά επειδή είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια χρειάζεται μια συντήρηση κατά κάποιο τρόπο».

Tagged