Ανδρέας Μικρούτσικος: «Έχασα τα πάντα μέσα σε μία εβδομάδα, έφτασα να είμαι πένης και αλήτης»

Κουτσομπολιό

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την περίοδο που υπέστη οικονομική καταστροφή.

«Όταν συνέβη η οικονομική μου καταστροφή, έχασα τα πάντα μέσα σε μία εβδομάδα. Από τη μία μέρα στην άλλη, έφτασα να είμαι “πένης και αλήτης”. Καταλαβαίνεις πώς το λέω, να μην έχω πού την κεφαλήν κλίνη. Το ήπια το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους, χωρίς να με δαμάσει. Οι 24ωροι αιώνες που ζούσα στο κλουβί της καθημερινότητας του σπιτιού μου μπορεί να με τάραξαν, αλλά δεν με δάμασαν. Γιατί είχα ένα μυαλό που στηριζόταν, είχα πάρα πολύ συναίσθημα να μπορώ να σκέφτομαι, να αγαπάω, να νιώθω, να σε αντιλαμβάνομαι», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε στη συνέχεια: «Όταν τράβαγα τον αλίμονο και χτύπαγε συνέχεια η πόρτα και κάνανε θυροκολλήσεις, κι ερχόταν το ένα εξώδικο μετά το άλλο, αν με έπαιρνες τηλέφωνο και μου έλεγες “Ανδρέα, συμβαίνει αυτό με τον πατέρα μου”, εγώ και αν δεν ήμουν εκεί με το σώμα μου, θα ήμουν με το πνεύμα μου. Θα μιλάγαμε όλο το βράδυ.

Θα είχες δίπλα σου “ευήκοον ους”, θα άκουγε τα πάντα, και θα προσπαθούσα με τρυφερότητα να σου πω “δεν είσαι μόνη, είμαι κι εγώ μαζί σου”. Δεν με δάσαμε, δεν με κατέβαλε το προσωπικό μου δράμα. Έχω υψηλό συναισθηματικό IQ –πιστεύω και το πνευματικό μου IQ είναι υψηλό-, αλλά το συναισθηματικό δεν θα αφήσω κανέναν κερατά να μου το αμφισβητήσει. Ξέρω να αγαπάω».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανέφερε επίσης: «Είχα ανθρώπους δίπλα μου. Κατ’ αρχήν έχω αξιοπρέπεια και διακριτικότητα. Βάζω στόχους και τους πετυχαίνω. Όχι ως αυθεντία, αλλά ως καλός μαθητής. Ενεργητικότητα, δραστηριότητα. Δεν το έλυσα το θέμα με εργασιοθεραπεία, το έλυσα και νοητικά. Και μυαλό και ζητούμενα είχα πάρα πολλά. Πολύ δύσκολη περίοδος, ίσως να είναι και το πιο σημαντικό που πέτυχα στη ζωή μου. Γιατί εκεί που έχεις τα πάντα και ξαφνικά σε μια μέρα δεν έχεις τίποτα, εγώ στάθηκα όρθιος».