Αποφασισμένη να φύγει όρθια και με το κεφάλι ψηλά από το Μιλάνο ήταν η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί, ωστόσο, λύγισαν στο φινάλε και, παρά το γεγονός ότι η Ίντερ αγωνιζόταν με 10 παίκτες, δέχθηκαν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 77′ από τον Κάρλος Αγκούστο, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League.
Ο Μπαστόνι, με δύο διαδοχικές κίτρινες κάρτες στο 66′ και το 68′, άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Ωστόσο, με κατάθεση ψυχής, οι «νερατζούρι» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση των αστέρων, αποδεικνύοντας πως έχουν τα ψυχικά αποθέματα να ανταποκρίνονται ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Την ίδια ώρα, η Λίντσερ έκανε το απίθανο στη Λισαβόνα και, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έβγαλε αντίδραση και πραγματοποίησε μια φοβερή ανατροπή απέναντι στα «λιοντάρια», επικρατώντας με 3-2 και παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο μέσα στην Πορτογαλία. Οι Αυστριακοί έδειξαν χαρακτήρα και αποτελεσματικότητα, φεύγοντας με μια νίκη που αλλάζει τα δεδομένα για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής τους πορείας.
Η Σαχτάρ Ντόνετσκ πάλεψε με νύχια και με δόντια, φτάνοντας μάλιστα αρκετές φορές κοντά στο γκολ, ωστόσο στο φινάλε κάτι της έλειπε. Από την άλλη πλευρά, η Ίντερ παρουσίασε προβληματική εικόνα αμυντικά, ενώ δυσκολευόταν να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, με τον Ρίζνικ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια των Ουκρανών.
Ωστόσο, όλα άλλαξαν στο 77ο λεπτό. Παρά το γεγονός ότι οι «νερατζούρι» αγωνίζονταν με 10 παίκτες, ο Μικιταριάν έβγαλε τον Κάρλος Αγκούστο σε θέση βολής και ο Βραζιλιάνος δεν λάθεψε, γράφοντας το 1-0, που παρέμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

