Η «λευκή» ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League άφησε ικανοποιημένο τον Ράφα Μπενίτεθ, αφού είδε την ομάδα του να ανταποκρίνεται σ’ ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Απέναντι στην πρωτοπόρο, σε ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες και με τη συγκυρία που έφερε τη ομάδα του να αγωνίζεται από το 17ο λεπτό με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολή του Ερνάντεθ, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός
Ο Ισπανός τεχνικός του «Τριφυλλιού] στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δέχθηκε ερωτήματα για την εικόνα της ομάδας του και το θέμα της βελτίωσης, τα αποτελέσματα της τρέχουσας σεζόν, καθώς και για τις μεταγραφές που έγιναν και θα γίνουν, με τον ίδιο να δίνει απαντήσεις και τροφή για περαιτέρω ερωτήματα.
Στο πιο σημαντικό εξ’ αυτών, που αφορούσε το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου και κυρίως τι ακριβώς πιστεύει ο ίδιος ότι χρειάζεται, ώστε να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις τον τίτλο του Πρωταθλητή, ο Ράφα Μπενίτεθ αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε γίνει κατά την πρόσληψή του τονίζοντας πως οι στόχοι που του τέθηκαν αφορούσαν την επόμενη σεζόν, αφού τη φετινή δεν θα ήταν εύκολο το «τριφύλλι» να κερδίσει κάτι.
Μία ατάκα που φέρνει συχνά πυκνά στο τραπέζι με διάφορες παραλλαγές θέλοντας να δείξει πως αυτό που έχει σημασία τη φετινή σεζόν είναι η δουλειά-προεργασία που γίνεται για την επόμενη, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται.
Ο Παναθηναϊκός που είναι διχασμένος για μια ακόμη φορά εσωτερικά, με τον Μπενίτεθ να πουλάει…τρέλα στις δηλώσεις του αλλά και κανένας από την διοίκηση ή τον Αλαφούζο να μην του έχει πει πως φεύγει στο τέλος της σεζόν, έβγαλε αντίδραση μεγάλης, περήφανης και ψυχωμένης ομάδας, όσο έπαιξε με δέκα!
Όχι μόνο άντεξε και παραλίγο στο τέλος να κερδίσει την πρωτοπόρο ΑΕΚ, που είχε όμως κι ένα φυσιολογικό άγχος να διαχειριστεί.
Το παράδοξο είναι πως ο «τελειωμένος» από πολλούς Μπενίτεθ αποδείχθηκε πολύ διαβασμένος, περιόρισε τα ατού της «Ένωσης» έκανε σούπερ κοουτσάρισμα, με τις αλλαγές του πήγε να κλέψει το τρίποντο ενώ στο τέλος αποδείχθηκαν πολύ πιο αθλητικοί.

