100. ΓΑΛΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ: 1 (1,98)

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο Στοίχημα

Η Γαλλία απέτυχε να διεκδικήσει μέχρι τέλους την επιστροφή της στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να παλέψει για την κατάκτηση του τρίτου Μουντιάλ στην ιστορία της, αφού στον ημιτελικό της περασμένης Τρίτης υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Ισπανίας με 2-0.
Πολύ μακριά από τα γνώριμα στάνταρ απόδοσής του, το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν «αιχμαλωτίστηκε» από την φρεσκάδα, τη συνέπεια αλλά και το πειθαρχικό παιχνίδι βγαλμένο από κομπιούτερ, που επιστράτευσαν οι Ίβηρες. Ανύπαρκτοι επιθετικά, με πολλά εύκολα λάθη οι «Τρικολόρ» , ελάχιστες συνεργασίες και καμία ουσιαστικά αντίδραση μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε από το εύστοχο πέναλτι του Μικέλ Ογιαρθάμπαλ, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ημιτελικού να αναδείξει τις αρετές που την έφτασαν μέχρι εδώ. Με το 27ο παιχνίδι του σε Μουντιάλ ο Ντεσάν ολοκληρώνει τη θητεία του στην Εθνική Γαλλίας και πλέον μετράμε ήδη αντίστροφα μέχρι την ανακοίνωση της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Η Γαλλία φτάνει για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε μικρό τελικό, όπου ο απολογισμός της είναι 2-1-0.
Αυτοκαταστροφικές τάσεις επέδειξε η Αγγλία σε ακόμη έναν … ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου τα τελευταία 40 χρόνια! Ήταν ο τρίτος χαμένος ημιτελικός μετά το 1990 με θύτη τη Γερμανία και το 2018 από την Κροατία.
Με δύο διαφορετικά πρόσωπα τα «Τρία Λιοντάρια» επέδειξαν τρομερή προσήλωση και θάρρος στα πρώτα 60 λεπτά, διάστημα που βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ με γκολ του Γκόρντον στο 55’, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα παρουσιάστηκαν φοβικά. Γύρισαν πολύ πίσω, έπαιξαν για να προστατεύσουν το προβάδισμά τους και τελικά το πλήρωσαν ακριβά. Η μαζική και αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση από μέρους της ομάδας του Τόμας Τούχελ δημιούργησε ταραχή, που δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτα τον 39χρονο Μέσι, που έπαιζε σαν έφηβος. Με άμεση συνέπεια αρχικά να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης στο 85’ από τον Έντσο Φερνάντες και στο 92’ να έρθει η ολική επαναφορά με κοντινή κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες από «συστημένη» σέντρα του Λιονέλ Μέσι.
Μετράει δύο ήττες σε μικρούς τελικούς από την διοργανώτρια Ιταλία με 2-1 το 1990 και το 2018 από το Βέλγιο με 2-0. Εξέτισε ο Κουάνσα, ενώ δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Χέντερσον.

Πρόβλεψη: Έχει προβάδισμα η Γαλλία

Tagged