Ζιάγκος: «Η Μύκονος μπαίνει με όμορφο τρόπο στα εφηβικά χρόνια!»

Ειδήσεις Κουτσομπολιό Μπάσκετ

Η Μύκονος έγραψε ιστορία στο «Ιβανώφειο», κατακτώντας την πρώτη της νίκη στη Stoiximan GBL απέναντι στον Ηρακλή, και ο Βαγγέλης Ζιάγκος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μετά το σπουδαίο αυτό επίτευγμα.

Ο προπονητής της ομάδας των Κυκλάδων είχε κάθε λόγο να είναι υπερήφανος, τόσο για την απόδοση των παικτών του μέσα σε μια από τις πιο απαιτητικές έδρες της χώρας, όσο και για τη συνολική προσπάθεια που έχει καταβληθεί τους τελευταίους μήνες, ώστε ο σύλλογος να φτάσει σε αυτό το ιστορικό ορόσημο.

«Η σημερινή ημέρα έχει ιστορικό χαρακτήρα για την ομάδα. Πρόκειται για την πρώτη νίκη στην ιστορία της. Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτή την επιτυχία, παρά την εξαιρετική εμφάνιση των παιδιών και την φοβερή απόδοση που είχαν σε μία πολύ δύσκολη έδρα, στη διοίκηση της ομάδας, η οποία μέσα σε δυόμιση μήνες έχει κάνει αδιανόητα πράγματα, ώστε σήμερα αυτός ο οργανισμός να είναι εδώ.

Ήμασταν πνευματικά προετοιμασμένοι περισσότερο και, νομίζω, το κλειδί για να επιβιώσεις αγωνιστικά και ενεργειακά σε μία έδρα όπως το Ιβανώφειο είναι ακριβώς αυτό: τα παιδιά να κρατήσουν χαρακτήρα. Ποντάραμε στην εμπειρία και στην προσωπικότητά τους, και αυτό ήταν το κλειδί για το ματς» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της Μυκόνου μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Ζιάγκος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Η ιδιαιτερότητα αυτού του αποτελέσματος έχει να κάνει με την ιστορικότητα του παιχνιδιού, καθώς πρόκειται για την πρώτη επιτυχία της Μυκόνου Betsson στη μεγάλη κατηγορία. Είναι η πρώτη νίκη στην ιστορία αυτού του πολύ νεαρού οργανισμού, που πέρασε από τη βρεφική ηλικία στην παιδική και μπαίνει με πολύ όμορφο τρόπο στα πρώτα εφηβικά χρόνια. Το γεγονός ότι σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης του Ηρακλή η ομάδα διατήρησε τη συγκέντρωση και τη ψυχραιμία της, παρά τα λάθη που έγιναν και ήταν αρκετά καθοριστικά ώστε να χαθεί προσωρινά το μομέντουμ του παιχνιδιού, η Μύκονος έβρισκε τον τρόπο για να ανακτήσει το μομέντουμ. Αυτό οφείλεται 100% στην προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και την αποφασιστικότητα των παιδιών να κάνουν το διπλό στο Ιβανώφειο… Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης».

Και πρόσθεσε: «Κλειδί για κάθε ομάδα που περνά από εδώ είναι κατά πόσο θα μείνει στο πλάνο της, μένοντας ανεπηρέαστη από την πίεση που βάζει ο κόσμος. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συνεργάτες μας. Για εμάς, και θέλω να το τονίσω αυτό, στο πλάνο και στο μυαλό μας, η ομάδα βρίσκεται ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας. Η ομάδα εγκαταστάθηκε στη Μύκονο μόλις πριν από δέκα μέρες, έχοντας κάνει πέντε σταθμούς στην προετοιμασία της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ανακατασκευή του κλειστού βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ομάδα βλέπει βίντεο, και μπαινοβγαίνουν ηλεκτρολόγοι! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, τα παιδιά ήρθαν εδώ για να διεκδικήσουν επάξια και να παλέψουν για τη νίκη, οπότε πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό. Για εμάς είναι ακόμα η προαγωνιστική μας προετοιμασία, η οποία, στο δικό μας μυαλό, ολοκληρώνεται με την ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδό μας, στο ματς με τον Ολυμπιακό».

Tagged