Την 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη

Ειδήσεις

Tην 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πριν από τη διακοπή η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ξεκίνησε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων ωστόσο διέκοψε λόγω αντιδράσεων από τους παρευρισκόμενους στο ακροατήριο που διαμαρτύρονται για την αιθουσα όπου διεξάγεται η δίκη.

Στο μεταξύ, την συνέχεια της προόδου της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας. Οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας διαμαρτύρονται για την πρόταση της προέδρου επισημαίνοντας πως τίθενται ζητήματα ασφαλούς διεξαγωγής της δίκης. Η πρόεδρος απάντησε πως το δικαστήριο πρέπει να προχωρήσει με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων.

Νωρίτερα, το δικαστήριο διέκοψε μέχρι τις 10.40 οπότε και θα ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας. Με ζητήματα σχετικά με τη χωρητικότητα και την επάρκεια της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου ξεκίνησε η δίκη για τα Τέμπη. Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ανέβηκε ακριβώς στις 9.00 με δικηγόρους από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας να θέτουν ζήτημα για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης.

Η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου όπου διεξάγεται η δίκη έχει γεμίσει με συγγενείς θυμάτων, δικηγόρους αλλά και εκπροσώπους του Τύπου.
Οι συγγενείς των θυμάτων κάθονται στις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged