Μια μεγάλη επιστροφή στον Ολυμπιακό προανήγγειλε με αποκλειστικό ρεπορτάζ το έγκυρο VolleyNews.it και ο έμπειρος ρεπόρτερ Αλεσάντρο Γκαρότα.
Ο λόγος για τη Μικαέλα Μλεΐνκοβα (1996, 1,87μ.), την Τσέχα ακραία, αρχηγό της εθνικής της ομάδας, που άφησε το αποτύπωμά της τη σεζόν 2023/24, ούσα η καλύτερη επιθετικός του πρωταθλήματος. Η Τσέχα κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας και αναδείχθηκε MVP ενώ αποτέλεσε μια από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες ακραίες που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Το VolleyNews.it υποστηρίζει πως η συμφωνία έχει κλειδώσει και έτσι η 30χρονη θα φορέσει για δεύτερη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2026/27. Μετά τον Ολυμπιακό, η Μλεΐνκοβα αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Μπέργκαμο, με την οποία έχει πολύ καλές εμφανίσεις και σίγουρα για την ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αποτελεί μια σπουδαία προσθήκη, εφόσον επιβεβαιωθεί η απόκτησή της.
Στην πρώτη της θητεία στον Ολυμπιακό, η Μλεΐνκοβα είχε 15,3 πόντους (43,3% επίθεση, 31% αποτελεσματικότητα) κατά μέσο όρο και συνολικά 26 άσους για 31 χαμένα αλλά και 42 μπλοκ.
Πριν τον Ολυμπιακό, η Μλεΐνκοβα αγωνίστηκε σε Σιγκόρτα (Τουρκία), Βολερό (Γαλλία), Στουτγκάρδη (Γερμανία), Ζεσόφ (Πολωνία) και σε ομάδες της χώρας της.

