Έδειξε ξανά χαρακτήρα η ΑΕΚ ξεπερνώντας τις αμυντικές της ολιγωρίες κόντρα στην Τσβόλε (2-3)

Ειδήσεις Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη στα φιλικά προετοιμασίας της, αυτή τη φορά με ανατροπή στην ανατροπή, επικρατώντας με 3-2 της Τσβόλε σε ένα χορταστικό παιχνίδι.

Η Ένωση έδειξε εμφανή προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία, ειδικά στις καταστάσεις αντεπίθεσης των Ολλανδών. Ωστόσο, δημιουργικά και κυρίως στο δεύτερο μέρος παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο, χάρη στο οποίο έφτασε στη νίκη με το τελικό 3-2.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μπαρναμπάς Βάργκα, με τον Ούγγρο να γυρίζει το ματς με δύο δικές του κεφαλιές (68’, 87’), ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο πρώτο ημίχρονο ο Αμπουμπακάρι Κοϊτά (33’).

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν εμφανώς να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Για τον λόγο αυτό, ο Ζούμπκοφ επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στο 18’, με την μπάλα να περνά αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έχασε ο Γιόβιτς στο 24ο λεπτό. Ο Μαρίν, με μία από τις γνωστές, φαρμακερές εκτελέσεις κόρνερ του, βρήκε άψογα τον Σέρβο φορ μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ολλανδό τερματοφύλακα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησε η Τσβόλε. Στο 27’, οι Ολλανδοί αναπτύχθηκαν εξαιρετικά και βγήκαν με ταχύτητα στον κενό χώρο. Έπειτα από όμορφη συνεργασία, ο Τόμας βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το τελείωμά του κόντραρε την τελευταία στιγμή στα «κιτρινόμαυρα» σώματα.

Το γκολ τελικά ήρθε για την ΑΕΚ στο 33ο λεπτό από έναν ποδοσφαιριστή που συνεχίζει με σπασμένα φρένα από την περσινή σεζόν. Ο Κοϊτά πήρε την μπάλα από τα αριστερά, συνέκλινε προς τον άξονα, προσπέρασε έναν-δύο αντιπάλους και εκτέλεσε. Η τύχη τού χαμογέλασε, καθώς η μπάλα, έπειτα από κόντρα, άλλαξε εντελώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των Ολλανδών.

Η Τσβόλε στο δεύτερο μέρος πέρασε στην αντεπίθεση και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 51ο λεπτό με ένα γκολ υψηλής ποιότητας. Ο Φαν ντε Χαρ ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ και με ένα εκπληκτικό σουτ άφησε «άγαλμα» τον Μπρινιόλι, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1. Υπήρξαν υποψίες πως η μπάλα βρήκε στο τείχος πριν αλλάξει πορεία, ωστόσο από τα διαθέσιμα ριπλέι δεν προέκυψε κάτι ξεκάθαρο.

Οι Ολλανδοί δεν έμειναν εκεί και μόλις πέντε λεπτά αργότερα ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Στο 56′, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε ανοργάνωτη, με τον Ράισινγκερ να βγαίνει απέναντι από τον Μπρινιόλι και να τον νικά με ψύχραιμο τελείωμα για το 2-1.

Η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 59′ απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρίν από αρκετά μεγάλη απόσταση. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας δυσκολεύτηκε, όμως κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε και στο 65′ ο Μαρίν εκτέλεσε ακόμη ένα εξαιρετικό κόρνερ, βρίσκοντας τον Μουκουντί ολομόναχο μέσα στην περιοχή. Ο στόπερ της ΑΕΚ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο δεν μπόρεσε να της δώσει πορεία προς την εστία.

Η ισοφάριση ήρθε τελικά τρία λεπτά αργότερα. Στο 68′, η ΑΕΚ έκρυψε την μπάλα με υπέροχες εναλλαγές, με τον Μάνταλο να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μαρίν. Ο Ρουμάνος εξτρέμ κινήθηκε στον κενό χώρο από τα δεξιά και έβγαλε ιδανική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Βάργκα, με κεφαλιά προ κενής εστίας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην ισοπαλία, η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ολοκληρώσει τη δική της ανατροπή. Στο 87ο λεπτό, ο Ρότα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά προς τον Βάργκα και ο Ούγγρος επιθετικός, αφού βρήκε αρχικά την μπάλα με το κεφάλι και στη συνέχεια με το πόδι, την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 και χαρίζοντας τη νίκη στην Ένωση.

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Κάιρινεν (82′ Κουτέσα), Μαρίν, Κοϊτά (61′ Μάνταλος), Ζούμπκοφ (61′ Ζίνι), Βάργκα (92′ Ελίασον), Γιόβιτς (92′ Σαχαμπό)

Tagged