Έξι διαδοχικές ήττες πρωταθλήματος. Πρώτη φορά που της συμβαίνει αυτό από το 1993. Η Τσέλσι, παρά την πρόσκαιρη χαρά που πήρε από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, βαδίζει σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια.
Με την Νότιγχαμ Φόρεστ να τη βάζει σε πολύ πιο σκοτεινά μονοπάτια περνώντας με εμφατικό τρόπο από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με το επιβλητικό 3-1!
Ο παντελώς αμαρκάριστος Αβονίγι με κεφαλιά στο 2ο λεπτό έκανε το 1-0. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα βρήκε και δεύτερο γκολ στο 15′ από την άσπρη βούλα, αφού ο Γκούστο κράτησε ανόητα από τη φανέλα τον σκόρερ του πρώτου γκολ, για να βρει δίχτυα και ο Ιγκόρ Ζεσούς για το 2-0.
Ο Τζέσι Ντέρι, που έκανε ντεμπούτο στην Premier League και πρώτη φορά βρέθηκε στην 11άδα της Τσέλσι, τρόμαξε όλο τον κόσμο με το χτύπημα στο κεφάλι και την άτσαλη πτώση του στο έδαφος πριν την ανάπαυλα, με τον νεαρό εξτρέμ ν’ αποχωρεί με φορείο.
Ο Κόουλ Πάλμερ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι (18/20) κι ενώ ο ΜακΦάρλαν θα ήλπιζε στο δεύτερο μέρος να δει κάτι διαφορετικό… όλα ήταν ίδια. Και έγιναν και χειρότερα για τους «μπλε».
Εύκολο 3-0 από τον Αβονίγι με πλασέ στο 52′, νέος τραυματισμός στο κεφάλι και αναγκαστικές αλλαγές για Σάντσεθ και Γκιμπς-Γουάιτ, με επιδέσμους και αίματα στο κεφάλι λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.
Η Τσέλσι επιχείρησε -και κάπως κατάφερε- να βγάλει περισσότερη ενέργεια συνεχίζοντας να ψάχνει γκολ, αλλά ούτε το ηθικό βοηθούσε. Ο Ζοάο Πέδρο ίσως και να αποτελούσε μια μικρή εξαίρεση σε αυτό, αφού πρώτα στο 73′ ακυρώθηκε γκολ του για οφσάιντ μιας… μύτης παπουτσιού, και έπειτα στις καθυστερήσεις σκόραρε με μαγεία: Στόπαρε με το στήθος και έκανε το ψαλίδι για το 3-1.

