Σε ρυθμούς Μουντιάλ κινούνται στις ΗΠΑ, όπου έχουν κληρωθεί στον Δ’ Όμιλο με αντιπάλους τις Αυστραλία, Παραγουάη και τον νικητή των πλέι – οφ της Γ’ Κατηγορίας της UEFA.
Με ενισχυμένη ψυχολογία, αφού έχουν να επιδείξουν ένα αήττητο σερί πέντε αναμετρήσεων κι έχουν κερδίσει τα τρία πρόσφατα παιχνίδια τους. Επίσης, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του 2025 με το εντυπωσιακό 5-1 επί τους Ουρουγουάης. Ακολουθούν τα δυο πολύ σημαντικά τεστ κόντρα σε Βέλγιο και Πορτογαλία τα οποία αμφότερα θα διεξαχθούν στην Ατλάντα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν κάνει … εκπτώσεις, αφού έχει ανακοινώσει μία αρκετά αξιόλογη αποστολή για τις τελικές «πινελιές» ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στις πιο σημαντικές απουσίες συγκαταλέγονται ο μέσος της Μπόρνμουθ Άνταμς, ο επιθετικός Ράιτ της Κόβεντρι και ο μπακ Ντεστ της Αϊντχόφεν.
Η εκκίνηση της προετοιμασίας ενόψει του επερχόμενου Μουντιάλ βρίσκει το Βέλγιο να δίνει δυο πολύ δυνατά τεστ κόντρα σε ΗΠΑ και Μεξικό. Προέρχεται από την αήττητη κούρσα του στον προκριματικό όμιλο όπου κατέκτησε την πρωτιά με συντελεστή 5-3-0 όπου βρέθηκε μαζί με Σκόπια, Ουαλία, Καζακστάν και Λιχτενστάιν. Μεγάλο του ατού η εκτελεστική του δεινότητα, όπως καταδεικνύουν τα 29 γκολ που πέτυχε, αλλά «αγκάθι» αποτελεί η ανασταλτική του λειτουργία, αφού δέχθηκε 7 γκολ. Νέα πρόσωπα στις κλήσεις ο μέσος Ντε Κατ της Άντερλεχτ και οι επιθετικοί Στάσιν (Σεντ Ετιέν), Γκαντς (Άγιαξ). Απουσιάζουν με τραυματισμό ο βασικός τερματοφύλακας Κουρτουά, ο μέσος Βανάκεν και ο επιθετικός Τροσάρ.
Πρόβλεψη: Πολύ πιθανό το G-G

