Η άγνωστη μήνυση για τον νεκρό, Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Αποκάλυψη-βόμβα από τον ανιψιό του «Νιόνιου»… (Φωτο-σοκ)

0
35

Ο ηθοποιός Τάκης Βλαστός σύστησε στο ελληνικό κοινό την δική του οπτική για τον θείο του, τον ταλαντούχο ηθοποιό και αγαπημένο σε όλους τους Έλληνες «Νιόνιο», Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Αρχικά ο Τάκης Βλαστός αποκάλυψε ότι: «Έβγαλαν τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο από τον τάφο του στο Διακοφτό για δύο ψήφους. Δεν θέλω να πω ποιο κόμμα ήταν». Μιλώντας για τους λόγους για τους οποίους «αλλοιώθηκε», από εφημερίδα της εποχής, το σκηνικό του θανάτου του σημαντικού ηθοποιού, που τύπωσε στην πρώτη της σελίδα, φωτογραφία του, να κείτεται στο σαλόνι του: «Έκανα μήνυση και δεν έγινε τίποτα. Βρέθηκε σε άλλη στάση και τον ξάπλωσαν στο πάτωμα για να τον βγάλουν φωτογραφίες. Μεγάλη Τρίτη τον βρήκαμε είχε πεθάνει 4 μέρες πριν».

«Ο “Νόνιος” καλοπληρώθηκε ειδικά μετά το Λούνα Παρκ. Στην ΕΡΤ πληρωνόταν κανονικά αλλά τα πολλά λεφτά τα έβγαλε με την τουρνέ που έκανε μετά την προβολή. Ο μισθός του στις ταινίες ήταν κοντά στου Κώστα Βουτσά και λίγο πιο κάτω. Μάλιστα, για την εποχή, άφησε μεγάλη περιουσία πίσω του. Περισσότερο άφησε χρήματα σε ακίνητα. Οικονόμος βέβαια δεν ήταν γιατί θα είχε πάρα πολλά μαζεμένα εάν δεν έκανε φιλανθρωπίες. Είχε δέκα οικογένειες στην Αθήνα στις οποίες κάθε πρώτη του μηνός έδινε ένα επίδομα. Φτωχές οικογένειες» είπε ο Τάκης Βλαστός δίχως να κρύψει την συγκίνηση του: «Σκέφτομαι τώρα αυτά που λέω. Όταν τα ξαναφέρνω στη μνήμη, δεν αντέχω. Συγνώμη ζητώ. Αυτές τις οικογένειες εγώ δεν τις ξαναείδα ποτέ. Ο μόνος από τους συναδέλφους του που ζήτησε να πάει στον τάφο του ήταν ο Θανάσης Βέγγος», συμπλήρωσε ο Τάκης Βλαστός.

Σχολιάζοντας τους λόγους για τους οποίους ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, κράτησε κρυφή την προσωπική του ζωή και κάνοντας λόγο για τον έρωτα του μεγάλου ηθοποιού με την Άννα Καλουτά, ανέφερε: «Δεν ήταν απλά λάτρης του ωραίου φύλου.. Ήταν άρρωστος με τις γυναίκες. Δεν τις αγαπούσε, τις λάτρευε. Δεν παντρεύτηκε και δεν αρραβωνιάστηκε ποτέ. Πολλοί έλεγαν από μία απογοητευμένη ιστορία στο Διακοφτό. Άλλοι λένε ότι μία ηθοποιός τον άφησε για συνάδελφό του. «Ο Νιόνιος ήθελε πολύ την Άννα Καλουτά, αλλά μπήκε στη μέση ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και του την έφαγε. Στενοχωρήθηκε πολύ», κατέληξε.

Ο Τάκης Βλαστός