Δίκη Φιλιππίδη: Για τη φιλάνθρωπη πλευρά του ηθοποιού κατέθεσε πρώην συνεργάτης του

0
46

«Για τον καλό άνθρωπο Φιλιππίδη. Τον απλόχερο, που βοηθούσε τους άστεγους, που βοηθούσε ηθοποιούς» κατέθεσε ενώπιον του ΜΟΔ πρώην συνεργάτιδα του κατηγορούμενου για σεξουαλική βία κατά συναδέλφων του, ηθοποιού.

Η μάρτυρας, δημοσιογράφος που συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον θιασάρχη, κλαίγοντας είπε στο δικαστήριο ότι η πρόθεση της να καταθέσει υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη της κόστισε την δουλειά της από την οποία την απέλυσαν πριν έναν χρόνο, καθώς η παρουσία της στους συντελεστές εκπομπής θα είχε αποτέλεσμα την άρνηση ηθοποιών να πάνε ως καλεσμένοι, όπως της είπαν.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, ο κατηγορούμενος είχε πάντα άψογη συμπεριφορά στις γυναίκες συναδέλφους του και τους φρόντιζε όλους. Όπως είπε «δεν γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες, ούτε γνωρίζω τις καταγγέλλουσες». Κατά την μάρτυρα, ο κατηγορούμενος γινόταν νευρικός και απαιτητικός εξαιτίας της υπερβολικής αγάπης του για το θέατρο ωστόσο ο θυμός του δεν κρατούσε παρά μόνο μερικά λεπτά.

Η δημοσιογράφος τόνισε πως ανεξάρτητα της προσωπικής ζωής του κατηγορούμενου και του «αν είχε όπως και άλλοι εξωσυζυγικές σχέσεις», υπήρχε και μία αθέατη πλευρά του που βοηθούσε αστέγους, που συμπαραστεκόταν σε ηθοποιούς και ήταν γενικά απλόχερος σε όποιον είχε ανάγκη.