Αρχική Showbiz Αποκλειστικό-βόμβα με ντοκουμέντα! Οκτώ χρόνια μετά την "εξαφάνισή" του, εντοπίσαμε τον Αντώνη...

Αποκλειστικό-βόμβα με ντοκουμέντα! Οκτώ χρόνια μετά την «εξαφάνισή» του, εντοπίσαμε τον Αντώνη Λιβάνιο! Τα δικαστήρια με την Έμη και η νέα οικογένεια στο Χιούστον… (Φωτο)

Πριν από δέκα χρόνια χώρισαν αθόρυβα με τη «βόμβα», ωστόσο, να σκάει τρία χρόνια αργότερα από ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν τηρήθηκε. Μια «βόμβα» που ακόμα σιγοκαίει…

Της Ράνιας Καρατζαφέρη

Έκτοτε, ο Αντώνης Λιβάνιος, γνωστός επικοινωνιολόγος της εποχής και στέλεχος της ΝΔ με πλούσια κοσμική ζωή είναι κυριολεκτικά άφαντος με την πρώην σύζυγό του, την επίσης γνωστή δημοσιογράφο Έμη Ζησιοπούλου να τον σέρνει στα δικαστήρια για τη διατροφή των παιδιών τους.

Μια άγρια δικαστική διαμάχη που συνεχίζεται πάντα ερήμην του αφού, όχι μόνο δεν έχει καθίσει ποτέ στο εδώλιο του κατηγορούμενου με το δικηγόρο του να είναι εκείνος που τον εκπροσωπεί, αλλά όπως κάθε φορά ισχυρίζεται η πλευρά της Έμης, ουδείς γνωρίζει που πραγματικά διαμένει μετά τη φυγή του στο εξωτερικό. Όπως, άλλωστε, ισχυρίστηκε και στο τελευταίο δικαστήριο ο συνήγορός της: «Τον ψάχνουμε στη Φρανκφούρτη. Κάθε φορά στέλνει τον δικηγόρο του, παρακολουθεί τα πάντα και προσποιείται ότι δεν υπάρχει πουθενά. Κρύβεται πίσω από μια διεύθυνση. Δεν μπορούμε να τον βρούμε, γιατί κρύβεται. Παρακολουθεί και μετά κάνει εφέσεις».

Όμως, ο Λιβάνιος δεν είναι φάντασμα. Και δεν ζει στη Γερμανία όπως προσπαθούσε να πείσει ο δικηγόρος του διότι το PatKiout.gr τον εντόπισε στο Χιούστον των ΗΠΑ να κατέχει επιτελική θέση σε εταιρεία κολοσσό, να έχει παντρευτεί μια Ελληνοαμερικανίδα μηχανολόγο και να έχει αποκτήσει άλλα δυο παιδιά!

(Στη φωτο με τη δεύτερη σύζυγό του Πέγκυ Λιβανίου στο πάρτι νίκης του Τζο Μπάιντεν)

Η ίδια η σύζυγός του, σε πρόσφατη ανάρτησή της στο facebook, έγραψε συγκινημένη για την επέτειό τους πως η γνωριμία τους έγινε πριν από οκτώ χρόνια, παντρεύτηκαν πριν από τέσσερα και απέκτησαν τα δυο παιδιά τους. Η Πέγκυ, πάντως, μιλά για την οικογένειά τους αναφερόμενη σε τέσσερα παιδιά! Δες την ανάρτηση που αλιεύσαμε:

Οκτώ χρόνια πριν, λοιπόν, ξεκίνησε η γνωριμία που ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία οικογένειας. Δηλαδή, το χρονικό διάστημα που δικαζόταν ερήμην στην Αθήνα και όλοι τον έψαχναν στη Γερμανία (ως διευθύνοντα σύμβουλο της Energy Stream CMG GmbH, μιας διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα τη Φρανκφούρτη), εκείνος άλλαζε διευθύνσεις και ζωή.

Η Πέγκυ είναι μια υπερδραστήρια μηχανολόγος-μηχανικός που εργάζεται μαζί του στην ίδια εταιρεία στα γραφεία του Χιούστον.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δυο τρισχαριτωμένα κοριτσάκια τα οποία δεν διστάζει να προβάλει στα σόσιαλ μίντια:

Το χρονικό της διαμάχης με την Έμη

Ήταν μόλις 24 χρονών η Έμη όταν παντρεύτηκε τον Αντώνη Λιβάνιο. Απέκτησε τον Κωνσταντίνο, το πρώτο της παιδί στα 25 της χρόνια και λίγο αργότερα την Αλεξάνδρα. Και τα δυο παιδιά με αρίστη εκπαίδευση στο Αμερικανικό Κολλέγιο.

Το πρώην ζευγάρι, μέσω των δικηγόρων του, προσπαθούσε να βρει μια χρυσή τομή για το διαζύγιο. Ακολούθησαν τρία χρόνια μέχρι την έκδοση διαζυγίου και το 2013 η δημοσιογράφος κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην συζύγου της για την καταβολή της διατροφής. Το 2011 είχαν υπογράψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που τα τακτοποιούσε όλα αυτά αλλά, όπως ισχυρίζεται η πλευρά της Έμης, δεν τηρήθηκε από τον Λιβάνιο.

Ένα συμφωνητικό στο οποίο αναγραφόταν πως κ. Λιβάνιος θα κατέβαλλε ποσό ύψους 22.000 ευρώ ετησίως και το ενοίκιο του σπιτιού της οικογένειας, 5.000 ευρώ για δαπάνες των κοινοχρήστων, 25.000 ευρώ ετησίως για το σχολείο των δύο παιδιών, 2.500 για τα µαθήµατα αγγλικών, 6.000 ευρώ για ιδιαίτερα µαθήµατα και αρκετές ακόμη δαπάνες.

Με αυτό το χαρτί η δημοσιογράφος θέλησε να δείξει στο δικαστήριο την οικονομική επιφάνεια του πρώην συζύγου της, προκειμένου να αιτηθεί ανάλογο ποσό διατροφής.

Με την αγωγή, επί της οποίας εκδόθηκε απόφαση για την διατροφή των παιδιών του ζευγαριού, η δημοσιογράφος ζητούσε διατροφή περίπου 5.500 ευρώ για τα έξοδα των δύο παιδιών της, προκειμένου φυσικά αυτά να συνεχίσουν να διατηρούν το ίδιο βιοτικό επίπεδο και τις συνήθειες που είχαν πριν από το τέλος του γάμου των γονιών τους. Ο πατέρας τους απουσίαζε και πάλι από τη δίκη, ωστόσο, άσκησε ανακοπή ερημοδικίας προκειμένου να «εξαφανίσει» την απόφαση που βγήκε ερήμην του και η υπόθεση να συζητηθεί εκ νέου.

Σημειώνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια η πρώην κυρία Λιβανίου ισχυρίζεται ότι η ίδια είχε επωμιστεί τα έξοδα του σπιτιού που διαμένει με τα παιδιά της, αλλά και την καταβολή του ενοικίου του πολυτελούς διαμερίσματος της οικογένειας στο Κολωνάκι, το οποίο αγγίζει τα 180 τ.μ.

Το μεγαλύτερο όμως βάρος της ήταν η εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο σύζυγός της κι εκείνη είχε μπει εγγυήτρια. Τελικά κατάφερε να διακόψει τη σύμβαση εγγύησης με την τράπεζα αλλά όφειλε να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο πρώτος καρπός του ερωτά τους, ο γιος τους Κωνσταντίνος, γεννήθηκε ένα χρόνο μετά το γάμο τους, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθε στη ζωή και η Αλεξάνδρα. Η καλλονή δημοσιογράφος και ο ισχυρός επικοινωνιολόγος και σύμβουλος πολυεθνικών επιχειρήσεων άρχισαν να έχουν προβλήματα στο γάμο τους, τα οποία παραμένουν άγνωστα ακόμη και σήμερα, σχεδόν δέκα χρόνια σχεδόν μετά το χωρισμό τους.

«Πήρε δάνεια κι εξαφανίστηκε»

«Τον αναζητούμε παρά πολύ καιρό. Είχε πάρει δάνειο 400.000 ευρώ για ένα ακίνητο, στη συνέχεια πήρε άλλα 300.000 κι έφυγε. Είχε πάρει και 600.000 ευρώ από μια ΜΚΟ και εξαφανίστηκε ο Λιβάνιος! Υπάρχουν δημοσιεύματα…», ανέφερε στο δικαστήριο ο αδελφός της Έμης Ζησιοπούλου που ήταν μάρτυρας από την πλευρά της.

Όπως εξήγησε στους δικαστές, μετά το διαζύγιό της η αδελφή του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. «Υπάρχει ένα ακίνητο, το οποίο όμως είναι προσημειωμένο. Είχε βάλει την αδελφή μου εγγυήτρια σε αυτό. Την είχε και μέλος σε εταιρία εν αγνοία της!», περιέγραψε.

Η συζήτηση στο ακροατήριο είχε προκύψει μετά την έκδοση της απόφασης 552/2015 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για αναστολή της έκδοσης οριστικής απόφασης σχετικά με τη διατροφή και όχι μόνο, «μέχρι να προσκομισθεί είτε βεβαίωση περί πραγματικής επίδοσης στον Αντώνη Λιβάνιο της από 27-8-2013 αγωγής είτε εγγράφου από το οποίο να αποδεικνύεται η διαβίβαση του εγγράφου στον εναγόμενο, καθώς και η ακριβής ημερομηνία αποστολής του από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς την Υπηρεσία Παραλαβής στη Γερμανία».

Σκηνές απείρου κάλλους στο δικαστήριο

Το 2016, εκτυλίχθηκαν στο δικαστήριο σκηνές απείρου κάλλους με τη γνωστή δημοσιογράφο να κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της για παραβίαση διατροφής κατά συρροή. «Έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και δεν το κάνει, περιφρονεί την απόφαση. Η διατροφή που έχει οριστεί και αφορά αποκλειστικά τα παιδιά του είναι 2.400 ευρώ τον μήνα. Είναι εξαφανισμένος τέσσερα χρόνια κρύβεται. Είναι φάντασμα, δεν μπορούμε να τον βρούμε. Αποφάσισε, παραβλέποντας την απόφαση να καταβάλλει 100.000 ευρώ για τη φοίτηση των παιδιών του στο Αμερικανικό Κολλέγιο, που αυτός επέλεξε και λέει ότι είμαστε εντάξει. Για να λέει και να υπερηφανεύεται ότι στέλνει τα παιδιά του σε καλό σχολείο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Λιβανίου και συνέχισε: «να μας πει την πραγματική του διεύθυνση στη Γερμανία να τον βρούμε».

«Κάθε χρόνο δίνουμε 25.000 ευρώ στο Κολλέγιο. Καλύπτει τα δίδακτρα απευθείας. Την τελευταία τριετία ο κ. Λιβάνιος έχει δώσει 100.000 ευρώ. Αν το διαιρέσετε, βγαίνει 2.800 ευρώ τον μήνα. Έχουμε δώσει τα πάντα», απάντησε ο δικηγόρος του.

Η μήνυση της Έμης και η ερήμην καταδίκη

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2017, ο Αντώνης Λιβάνιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας μετά από μήνυση της πρώην συζύγου του για το αδίκημα της μη καταβολή διατροφής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο τότε αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικό καθώς δέχθηκε ότι κατέβαλε αντί της διατροφής δίδακτρα των παιδιών στο Κολέγιο Αθηνών. Πρωτόδικα ο κ. Λιβάνιος είχε καταδικαστεί ερήμην.

Και μέσα σε όλα αυτά, τον Σεπτέμβριο του 2019 βγήκαν στο σφυρί τρία ακίνητα του Λιβάνιου στην Αθήνα. Τρία διαμερίσματα 74τ.μ, 97τ.μ και 30τ.μ τα οποία βγήκαν σε πλειστηριασμό αντί του ποσού των 100.000 για εκκίνηση, εξαιτίας της μη καταβολής από τον επικοινωνιολόγο-σύμβουλο επιχειρήσεων των δόσεων δανείου του ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Ποιος είναι ο Αντώνης Λιβάνιος

Στην αρχή της σχέσης τους με την ωραία Έμη Ζησιοπούλου είναι αγαπημένο παιδί των Αθηνών, χάρη στην κομψότητα, τους καλούς τρόπους και τις σπουδές του. Μεταπτυχιακός στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, με ειδίκευση στις διεθνείς υποθέσεις, την ενέργεια και την ασφάλεια, και με πτυχίο στα Οικονομικά στο American University, Washington, με έμφαση στην ευρωπαϊκή οικονομία και γεωπολιτική, με άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά, είχε ολοκληρώσει και τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό ως αρχικελευστής, ενώ ήταν διευθύνων σύμβουλος της Energy Stream CMG GmbH, διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Υπήρξε στέλεχος της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ και αναπληρωτής διευθυντής στο «Ίδρυμα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή», ενώ η ΜΚΟ που διοικούσε έδειχνε την ευαισθησία της σε όλα τα κοινά και ανθρώπινα της απάλυνσης του πόνου. Η ΜΚΟ που είχε δημιουργήσει, η «Leadership», είχε ως στόχο την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής διπλωματίας στις γείτονες χώρες, με έμφαση στην επέκταση της ελληνικής τραπεζικής παρουσίας στην Αίγυπτο, Σερβία και Τουρκία.

Μάλιστα το 2006, τιμήθηκε με δύο διεθνή βραβεία Templeton για τον ενεργό ρόλο του και το «εξαιρετικό έργο στον τομέα της διεθνούς ανάπτυξης και συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου». Σύμφωνα με το «Κουτί της Πανδώρας», όσον αφορά τα βραβεία αναφέρουν πως «…ωστόσο ανατρέχοντας στα αρχεία του ιδρύματος John Templeton Foundation δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο ινστιτούτο Leadership και τον κ. Λιβάνιο, εκτός αν πρόκειται για κάποιο άλλο βραβείο Templeton».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συγκεκριμένη ΜΚΟ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας «Leadership» του κυρίου Λιβάνιου, έλαβε σημαντικά κονδύλια από το Υπουργείο Εξωτερικών όπου σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα της ΥΔΑΣ έλαβε από το 2005 έως το 2008, το ποσό των 605.942 ευρώ. Στις δράσεις και στις εκδηλώσεις της ΜΚΟ άστραφταν τα φλας και ο φωτογενής κύριος Λιβάνιος πόζαρε συχνά με εκπροσώπους της πολιτικής και δημοσιογραφικής αφρόκρεμας, όπως με τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιάννη Πρετεντέρη, Γιάννη Λοβέρδο, Γιώργο Βουλγαράκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Σάββα Τσιτουρίδη κ.α.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δημήτρης Σκουλός φωτογραφίζεται γυμνός! Ποζάρει στον φακό της γυναίκας του και εντυπωσιάζει (ΕΙΚΟΝΑ)

Ο φωτογράφος και κριτής του GNTM Δημήτρης Σκουλός, φαίνεται ότι έχει μάθει αρκετά καλά τα κόλπα της δουλειάς του στη σύζυγό του. Γι' αυτό πόζαρε...

«Τουνάρα», έτσι ήσουν! Οι αλλαγές της εκρηκτικής ξανθιάς που γλεντάει τα σόσιαλ μίντια και δηλώνει με δήθεν αφέλεια: «Δεν έχω κάνει πλαστικές»… (Φωτο)

Έγινε γνωστή εξαιτίας  της εκρηκτικής της εμφάνισης αλλά και του ακόμα πιο εκρηκτικού χαρακτήρα της μέσα από τον πρώτο κύκλο του ριάλιτι μόδας του...

Εκτός Big brother η συνήθης… υποψήφια Ραμόνα! Την «έφαγαν» Άννα-Μαρία και Πυργίδης… (Βίντεο)

Το τηλεοπτικό κοινό "μίλησε" και στο χθεσινό live. Και τι αποφάσισε; Ότι η Άννα-Μαρία Ψυχαράκη και ο Δημήτρης Πυργίδης συνεχίζουν για άλλη μια εβδομάδα...

«Χρόνια πολλά παππού»! Η τρυφερή ανάρτηση του Νίνο για τον πρώην πεθερό του Γιώργο Βαρδινογιάννη… (Εικόνα)

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τον χωρισμό του Νίνο από τη Χρυσή Βαρδινογιάννη με την οποία έχει αποκτήσει δυο υπέροχα παιδιά και οι σχέσεις...

«Η γυναίκα μου πέρασε καρκίνο όπως κι εγώ. Φοβήθηκα»… Η συγκινητική εξομολόγηση του ηθοποιού Τάσου Κωστή.

Ο Τάσος Κωστής είναι ένας κοσμαγάπητος ηθοποιός που δεν διστάζει να μοιραστεί κάποιες δύσκολες προσωπικές του στιγμές. Όπως έκανε με την εξομολόγησή του για τη...