Αρχική Οικονομία Τέλος εποχής για τη Χαλυβουργική! Άσβεστος ο πόλεμος στην οικογένεια Αγγελοπούλου -...

Τέλος εποχής για τη Χαλυβουργική! Άσβεστος ο πόλεμος στην οικογένεια Αγγελοπούλου – Παραιτήθηκε το σύνολο των εργαζομένων και η διοίκηση!

Με την αποχώρηση του συνόλου των εργαζομένων και της διοίκησης της Χαλυβουργικής που ολοκληρώθηκε χθες, οι τράπεζες πλέον θα λάβουν τις αποφάσεις για τον τρόπο που θα εκποιήσουν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Το νέο έτος σηματοδοτεί μια νέα εποχή τόσο για τους εργαζόμενους που απεγκλωβίζονται από την προβληματική εταιρεία, όσο και για τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο που καταβάλλοντας 6 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις, έλυσε το γόρδιο δεσμό και έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο που τα τελευταία 6 χρόνια του κόστιζε ακριβά. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, ήρθε ουσιαστικά και το τέλος της ιστορικής εταιρείας η οποία ήδη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια δεν παράγει τίποτα, ενώ οι υψικάμινοί της ήταν ήδη σβηστές από το 2013 .

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αίτηση  υπαγωγής της βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ή την πτώχευση ή την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό  προς εξόφληση των οφειλών στις τράπεζες.

Μεταξύ  των άμεσα ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει η Χαλυβουργική είναι και τα δικαιώματα ρύπων  αξίας 2,5 εκατ. ευρώ που διαθέτει η εταιρεία, των οποίων η αξία  υπερκαλύπτει τις  οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

Η εταιρεία διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία περιλαμβάνει την έκταση που φιλοξενεί την παραγωγική της μονάδα στην Ελευσίνα και ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και άδεια ηλεκτροπαραγωγής της τάξης των 880 MW.

Ειδικότερα, χθες ολοκληρώθηκαν  οι παραιτήσεις του συνόλου των 220 εργαζομένων  (εργάτες, υπάλληλοι και στελέχη -συμπεριλαμβανομένων του προέδρου το Σωματείου των Εργαζομένων κ. Γάκη και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σκινδήλια-, οι οποίοι έλαβαν ο καθένας στον τραπεζικό του λογαριασμό με απευθείας κατάθεση από τον βασικό μέτοχο κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο (χωρίς να περάσουν τα χρήματα από λογαριασμούς της εταιρείας) το σύνολο των δεδουλευμένων τους, της αποζημίωσης απόλυσης που θα λάμβαναν εάν δεν παραιτούνταν, καθώς και το επίδομα που θα λάμβαναν εάν γράφονταν στο ταμείο ανεργίας (και που δεν μπορούν να γραφτούν καθώς δεν υπήρξε απόλυση αλλά παραίτηση-.

Ο κ. Αγγελόπουλος κατέβαλε συνολικά ποσό μεγαλύτερο των 6 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου 220 οικογένειες να απελευθερωθούν από ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας που είχε δημιουργηθεί, λόγω της απόλυτης οικονομικής αδυναμίας της εταιρείας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις απόλυσης, καθώς η εταιρεία δεν έχει οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα ήδη από το 2016 ενώ η υψικάμινος είχε σβήσει το 2013.

Η παραιτήσεις ακολούθησαν το κάλεσμα μέσω επιστολής, που είχε απευθύνει στους εργαζόμενους ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, στο οποίο και ανταποκρίθηκαν. (Πηγή: Mononews.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρίμα για τον ΠΑΟΚ; Οδυνηρός αποκλεισμός από την Κράσνονταρ και ήττα 1-2 για τον «Δικέφαλο»

Οδυνηρό αποκλεισμό από την Κράνονταρ γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα χάνοντας με 2-1 και μαζί την ευκαιρία να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του...

«Κίνηση Ολυμπιακού για τον Ντιέγκο Λασάλτ» (video)

Έντονη είναι η μεταγραφική κινητικότητα που επικρατεί στον Ολυμπιακό! Οι νταμπλούχοι Ελλάδα μετά την εξασφάλιση της σπουδαία τους πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League...

Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη

Μόνο στο πρώτο σετ «δυσκολεύτηκε» η Μαρια Σάκκαρη κόντρα στη Ρωσίδα Καμίλα Ραχίμοβα, φτάνοντας εντέλει σε νίκη με 2-0, στον 2ο γύρο του Roland...

Ξεπέρασαν τις 1.000 οι μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ

Με τη μεταφορά των 139 αιτούντων άσυλο στη Γερμανία, ο αριθμός των ατόμων που μετεγκαταστάθηκαν φέτος από την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη της...

Σημαντικές ανακοινώσεις από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη: «Ο ανταγωνισμός είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας»

Ο ανταγωνισμός είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας για τη μείωση του κόστους του ρεύματος, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν οι μειώσεις στις ρυθμιζόμενες...