Αρχική Γυναίκα Αποκλειστική συνέντευξη-αποκάλυψη: Καλοστημένη δολοφονία η εξαφάνιση της καλλονής της Καλογρέζας: "Να ομολογήσουν...

Αποκλειστική συνέντευξη-αποκάλυψη: Καλοστημένη δολοφονία η εξαφάνιση της καλλονής της Καλογρέζας: «Να ομολογήσουν που είναι θαμμένη!»

Ένα θρίλερ δίχως τέλος… Μια πανέμορφη κοπέλα 29 χρόνων εξαφανίστηκε ως δια μαγείας 25 χρόνια πριν, ενώ πήγαινε στη δουλειά της στη Νέα Ιωνία. Δεν βρέθηκε ποτέ βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της και μια μάνα που έφυγε με τον καημό και με τα δεκάδες αμείλικτα ερωτήματα για τον αδόκητο χαμό του παιδιού της, αναπάντητα.

Η υπόθεση έχει παραγραφεί, όμως, για όσους απέμειναν από την οικογένεια της Ολυμπίας Κηρύκου, δεν έχει τελειώσει. Παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, νέα στοιχεία έρχονται στο φως και δικαιώνουν τον αδελφό της που δεν σταμάτησε ποτέ να πολεμά να μάθει την αλήθεια.

Μιλώντας αποκλειστικά στο PatKiout.gr, ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν ο οποίος με εντολή του αδελφού της Ολυμπίας ερευνά την υπόθεση, κάνει λόγο για μια καλοστημένη δολοφονία με αρκετούς συναυτουργούς και καλεί αυτούς που γνωρίζουν, να αποκαλύψουν που βρίσκεται θαμμένη:

– 25 ολόκληρα χρόνια και η εξαφάνιση της Ολυμπίας παραμένει ανεξιχνίαστη. Η οικογένειά της εξακολουθεί να την αναζητά. Τι σκοπεύει να κάνει για να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο;

Να διευκρινήσω πως οικογένειά της τα τελευταία χρόνια θεωρείται ο αδελφός της. Δυστυχώς οι γονείς της Ολυμπίας δεν πρόλαβαν να μάθουν την αλήθεια και την πραγματική έκταση των γεγονότων. Ο αδελφός της Ολυμπίας θέλει να πάρει μια σαφής απάντηση, να μάθει την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε κομβικά ερωτήματα. Η υπόθεση βγαίνει στην επιφάνεια με πρωταρχικό σκοπό την ηθική δικαίωση!

Στην Κοζάνη με νέα στοιχεία ο φάκελος

-Ποια είναι τα νέα εκείνα στοιχεία που πιστεύετε πως θα πείσουν τη Δικαιοσύνη να ανοίξει το φάκελο και να αναζητήσει υπευθύνους; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση;

Δεν τίθεται ζήτημα νομικής διαδικασίας, το έγκλημα έχει παραγραφεί όπως επίσης ένας βασικός ύποπτος δεν βρίσκεται εν ζωή. Η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει οποιαδήποτε ενέργεια σε νομικό πλαίσιο μετά από τόσα χρόνια.
Τα στοιχεία όμως υπάρχουν, όπως και ενδείξεις, όλα είναι διαθέσιμα και δεν χρειάζεται να πείσουν κανέναν! Δεν προσπαθούμε να πείσουμε, παρά μόνο να αποδείξουμε. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο έρευνας παρότι έχουμε συλλέξει πλούσιο υλικό σε πληροφορίες που οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Αυτή τη περίοδο τα στοιχεία βρίσκονται στην Κοζάνη προκειμένου να γίνει μελέτη από Δρ. Ψυχολογίας. Η συμβολή του στην υπόθεση είναι κομβικής σημασίας.

 Κάποιοι θα αναγκαστούν να ομολογήσουν που είναι θαμμένη!

-Πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για την οικογένεια με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πτώμα;

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πτώμα δεν αποδεικνύει πως η Ολυμπία βρίσκεται εν ζωή. Τις δικαστικές αρχές θα έπρεπε να την απασχολεί ένα και μοναδικό ερώτημα: «Γιατί ένας άνθρωπος δεν αφήνει σημάδια ζωής»; Αν ήταν στη ζωή δεν θα εμφανιζόταν; Τα πράγματα είναι δύσκολα μα όχι ακατόρθωτα! Το πού βρίσκεται η σωρός της Ολυμπίας κάποιοι το ξέρουν! Και θα αναγκαστούν θεωρώ να το ομολογήσουν! Δεν θα αφήσουμε αυτή τη σιωπή να κυβερνά! Η Ολυμπία χρειάζεται ένα τόπο ταφής. Θα παλέψουμε γι’ αυτό, όσο μπορούμε.

-Η στάση του συζύγου της που δεν την κήρυξε σε αφάνεια αλλά έβγαλε διαζύγιο(!), παρότι προκαλεί ερωτηματικά, δεν φάνηκε να προβληματίζει τις αρχές. Ποιος πιστεύεται ότι είναι ο λόγος;

Οι αρχές δεν προβληματίστηκαν ποτέ γιατί εδώ σε αυτή την υπόθεση είχαμε απλώς μία δήλωση εξαφάνισης, τίποτα παραπάνω. Η αφάνεια προϋποθέτει κάποιες νομικές διαδικασίες. Είναι σαν μια δοκιμασία με την αλήθεια, με τη πραγματικότητα. Θεωρώ πως ο σύζυγος δεν ήθελε να περάσει το στάδιο του άγχους. Ξέρετε, δεν είναι και λίγο να αγχώνεται κάποιος σε λεπτές ερωτήσεις. Είχε κάθε λόγο να μην αγαπά την Ολυμπία.

Το σημείωμα, τα ψέματα και η δικαστική πλάνη

-Πιστεύετε μιας κι έχετε ασχοληθεί ενδελεχώς, ότι δημιουργήθηκαν πλάνες σε σχέση με την έρευνα, τα πρόσωπα της υπόθεσης και τις μεταξύ τους σχέσεις; Κι αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Αμέτρητες πλάνες! Ένα βουνό από ψέματα! Αλλά ξέρετε αυτό το βουνό δεν είναι δύσκολο να γίνει δρόμος! Θέλει παρατηρητικότητα και λογική!
Τα πρόσωπα του έργου, το πώς κάποιοι παρουσίασαν τα γεγονότα και της ενέργειες της Ολυμπίας, αλλά και τις δικές τους σε κάθε χρονικό στιγμιότυπο, είναι κι αυτά μέρος μιας μυθοπλασίας με αρκετά στηρίγματα που υποβοηθούν την αληθοφάνεια! Η πρώτη μεγάλη πλάνη αφορά την εξαφάνιση της Ολυμπίας. Δεν σκηνοθέτησε ποτέ την εξαφάνισή της! Δεν ήθελε ποτέ να χαθεί απ’ όλους και όλα. Δεν ήθελε να πάει σε μοναστήρι ούτε ποτέ φιλοξενήθηκε από κάποιο οικείο ζευγάρι. Τέλος, το σημείωμα δεν το έγραψε την ημέρα που εξαφανίστηκε. Ήταν κι αυτό μέρος ενός σχεδίου με σκοπό τον αποπροσανατολισμό!

– Όσοι γνώριζαν την Ολυμπία μιλούν για μια σοβαρή, αλλά χαμογελαστή κοπέλα που είχε όνειρα για τη ζωή της. Εσείς τι γνωρίζετε και κυρίως τι συμπεράσματα έχετε εξάγει για το τι πραγματικά συνέβη πριν και μετά την εξαφάνισή της;

Όπως ακριβώς το αναφέρατε, σοβαρή, χαμογελαστή αλλά και ηθική! Κρατήστε το αυτό! Το ψυχολογικό προφίλ της Ολυμπίας έχει πλήρως αναδομηθεί και μας οδηγεί σε καίρια συμπεράσματα με βάση τις ενέργειες και τα γεγονότα.
Πράγματι είχε όνειρα και σχέδια για το μέλλον της. Είχε απαιτήσεις από τον εαυτό της και την ενδιέφερε η εξέλιξη. Πριν την εξαφάνιση της Ολυμπίας έχουμε μια σειρά από περιστατικά που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο γάμος της είχε φτάσει σε ένα τέλμα.

-Δηλαδή, τι ακριβώς γνωρίζετε γι’ αυτό;

Είχε πάρει τις αποφάσεις της και ήθελε και να χωρίσει. Αυτό ήταν μια πραγματικότητα. Ήταν τόσα πολλά τα προβλήματα και οι λόγοι χωρισμού που η Ολυμπία ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί, να χωρίσει! Όχι να εξαφανιστεί! Λίγο πριν χαθεί η ύπαρξη της κάποιοι αντέδρασαν! Τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου και η Ολυμπία σταμάτησε να αναπνέει οριστικά. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες για τα πραγματικά γεγονότα, μπορώ να σας πω όμως ότι η Ολυμπία δεν πήγε στη δουλειά της εκείνο το Σάββατο επειδή ακριβώς δεν ήταν στη ζωή! Θα έρθει η ώρα που θα πούμε περισσότερα και αναλυτικά περιγράφοντας τις πραγματικές συνθήκες θανάτου της Ολυμπίας. Θα έρθει αυτή η ώρα. Και καλό είναι αυτοί που γνωρίζουν που είναι θαμμένη να μιλήσουν. Φτάνει με το παραμύθι τόσων ετών.

 Καλοστημένη δολοφονία με πολλούς συναυτουργούς…

-Είστε έμπειρος ερευνητής. Με βάση, λοιπόν, την πείρα σας από άλλες ανάλογες υποθέσεις τις οποίες έχετε διαχειριστεί, τι εκτιμάτε ότι μπορεί να έχει συμβεί;

Σας ευχαριστώ για τον τίτλο «έμπειρος». Επιτρέψτε μου όμως να αυτοαποκαλούμε δόκιμος αλεξιπτωτιστής! Άλλωστε για κάποιους πολυβραβευμένους αποτελούμε ενόχληση, τους χαλάμε την πιάτσα με τις ικανότητές μας βλέπετε. Η υπόθεση της Ολυμπίας είναι μια καλοστημένη δολοφονία. Με αρκετούς συναυτουργούς! Πολλά άλλοθι, πολλά ψέματα και φήμες που κυκλοφόρησαν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Στο τί έχει πραγματικά συμβεί, δεν υπάρχει «μπορεί» για μένα. Η δολοφονία είναι ξεκάθαρη μέσα από τα ευρήματά μας. Μένει να δείξουμε στο κόσμο την αλήθεια!

-Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για  να βγει επιτέλους η αλήθειας για την τύχη αυτής της νέας κοπέλας; Υπάρχουν πρόσωπα που, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να ελεγχθούν έστω και τόσα χρόνια μετά;

Αυτό που πρέπει να γίνει, γίνεται ήδη. Έρευνα, μελέτη και αποκαλύψεις! Και κάποιοι θα αρχίσουν να τρέχουν επιτέλους. Σαφέστατα υπάρχουν πρόσωπα που γνωρίζουν τι έχει γίνει. Άλλοι γνωρίζουν κι άλλοι εμπλέκονται σε διάφορες πράξεις μέσα στον βασικό κύκλο που είναι η εξαφάνιση της Ολυμπίας. Εξετάζονται τα πάντα, όλοι οι παράμετροι, και όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση είναι σε στενή παρατήρηση.

-Σε τι κατάσταση είναι η οικογένεια της Ολυμπίας και σε τι ο σύζυγός της;

Ο αδελφός της Ολυμπίας προσπαθεί να πείθει πάντα τον εαυτό του ότι η αδελφή του ζει. Είναι η άμυνα του. Τον καταλαβαίνουμε. Μετά από τόσα χρόνια ελπίζει ότι θα πάρει μια αξιόπιστη απάντηση. Είμαστε κοντά, κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο σύζυγος δεν βρίσκεται εν ζωή. Θα μπορούσα να πω για την κατάσταση που βρισκόταν τότε. Αλλά δεν χρειάζεται. Μη φέρνουμε σε δύσκολη θέση κάποιους ανθρώπους. Ας τους αφήσουμε να σκεφτούν…

Ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν που φέρνει στο φως νέα στοιχεία για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Μια νέα, γοητευτική και νιόπαντρη γυναίκα, χάθηκε ξαφνικά ένα πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά της.

Ήταν λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε. Πίσω της άφησε ένα σημείωμα με καυτά ερωτήματα… Σα να μη το ‘γραψε αυτή, αλλά κάποια άλλη Μια αγωνιώδης προσπάθεια αναζήτησης ξεκίνησε και μια βασανιστική σιωπή ακολούθησε. Οι έρευνες οδηγήθηκαν σε τέλμα και σε ένα δραματικό οικογενειακό φινάλε.

Την σκοτεινή ιστορία της Ολυμπίας Κηρύκου που καταγράφηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους γρίφους στα εγκληματολογικά χρονικά, είχε παρουσιάσει στο «Τούνελ»η Αγγελική Νικολούλη.

Η Ολυμπία Κηρύκου 29 χρόνων, χάθηκε ξαφνικά το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 1995, ενώ πήγαινε στη δουλειά της στη Νέα Ιωνία. Η οικογένεια της αναστατώθηκε κι άρχισε τις έρευνες χωρίς όμως αποτέλεσμα

Ένα τεράστιο γιατί

Το«Τούνελ» ταξίδεψε στο χρόνο και κατέγραψε με την κάμερα τη γειτονιά που έμενε η Ολυμπία πριν χαθεί στην Καλογρέζα. Δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Όλοι θυμούνται το απίστευτο θρίλερ που έκανε την Ελλάδα να παραμιλάει. Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε η όμορφη χαμογελαστή γυναίκα. Όσα χρόνια κι αν πέρασαν ένα τεράστιο γιατί παραμένει αναπάντητο. Ο σύζυγος της δεν την κήρυξε σε αφάνεια, αλλά έβγαλε διαζύγιο. Δεν θέλει να μιλάει για τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του. Εκείνη τη μοιραία μέρα γύρισε σπίτι τους και βρήκε το τυπικό σημείωμα που του είχε αφήσει. Του έλεγε να φάει και να κοιμηθεί. Να μη την περιμένει γιατί θα πήγαινε σε μια φίλη της.

Το πρωί την είχε συναντήσει η αδελφή του, που την μετέφερε με το αυτοκίνητο της στο κατάστημα με είδη ραπτικής που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα. Η Ολυμπία επιθυμούσε να αλλάξει δουλειά και ήθελε να βρει κάτι που να της ταίριαζε περισσότερο. Η κουνιάδα της όταν την άφησε, την είδε από τον καθρέπτη του αυτοκίνητου να μην παίρνει το δρόμο για το κατάστημα, αλλά να κατευθύνεται προς το σταθμό του ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία. Φαντάστηκε πως θα πήγαινε στο φούρνο για μια τυρόπιτα όπως συνήθιζε πριν τη δουλειά…

Μια άλλη γυναίκα…

Η εκπομπή ζήτησε από τη Δικηγόρο και Ειδική Δικαστική Γραφολόγο Μαρία-Μάγδα Καμπούρη, να μελετήσει το σημείωμα που άφησε η Ολυμπία στο σύζυγο της πριν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με την κ. Καμπούρη, που συνέκρινε το τελευταίο σημείωμα της αγνοούμενης με προηγούμενα, υπάρχει έντονη διαφορά στην ψυχολογική της διάθεση. Ενώ στα παλιότερα ήταν τρυφερή με το σύζυγο της, στο τελευταίο σημείωμα εμφανίζεται ψυχρή. Μια άλλη γυναίκα Τη γραφολόγο δυσκόλεψαν αρκετά τα τετράγωνα που υπήρχαν στο χαρτί του σημειώματος, κάτι που δεν εντόπισε στα προηγούμενα.

Δεν έφτασε ποτέ στη δουλειά της…

Η Ολυμπία λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί εργαζόταν σε ένα κατάστημα ειδών ραπτικής. Πελάτισσες και γειτονικοί καταστηματάρχες μίλησαν στην κάμερα του «Τούνελ». Θυμούνται ακόμα την εντυπωσιακή εμφάνιση της, την ευγένεια και το χαμόγελο της. Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο τότε υπεύθυνος του καταστήματος που εργαζόταν. Περιέγραψε το σοβαρό χαρακτήρα της Ολυμπίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Εκείνο το πρωί την περίμενε όπως κάθε μέρα να φτάσει στο μαγαζί. Η Ολυμπία όμως εξαφανίστηκε και κανείς δεν ξέρει τι απέγινε

Η εξαφάνιση έφερε την τραγωδία

Για το «τότε και το τώρα» του θρίλερ της εξαφάνισης της Ολυμπίας Κηρύκου που άφησε εποχή, μίλησε στο «Τούνελ» ο αδελφός της Γιώργος. Περιέγραψε τον πρώτο χρόνο του γάμου της και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το σύζυγο της. Όπως είπε, η Ολυμπία πιεζόταν πολύ από τους γονείς της για να μη χωρίσει. Η εξαφάνιση της αδελφής του βύθισε την οικογένεια τους σε απέραντη θλίψη και έφερε την τραγωδία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η γη θα άνοιγε και θα κατάπινε έτσι άξαφνα αυτό το χαμογελαστό κορίτσι. Η τελευταία ελπίδα της οικογένειας ήταν μήπως η Ολυμπία είχε βρει καταφύγιο σε κάποιο μοναστήρι. Όλες οι έρευνες όμως τότε, απέβησαν άκαρπεςΚανένα ίχνος της πουθενά.

Η μητέρα τους μαράζωσε και πέθανε με τον καημό της. Από την ημέρα που εξαφανίστηκε η Ολυμπία, μέχρι την ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή, φώναζε τ’ όνομα της. Ο πατέρας της κατέρρευσε και κατάκοιτος στο κρεβάτι του πόνου, ψιθυρίζει ακόμα το όνομα της κοιτάζοντας την πόρτα μήπως και φανεί Η Ολυμπία όμως παραμένει άφαντη. Ο Γιώργος Κηρύκος απηύθυνε δραματική έκκληση σε αυτούς που ξέρουν να μιλήσουν, έστω και μετά από τόσα χρόνια.

Η άτυχη καλλονή της Καλογρέζας Ολυμπία Κηρύκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επαγγελματικό συμβόλαιο στον 18χρονο Χρήστο Χατζηγιαννάκη έδωσε ο Παναθηναϊκός

Επενδύει στο μέλλον ο Παναθηναϊκός. Στο πλαίσιο αυτό, οι «πράσινοι» προχώρησαν στην υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον Χρήστο Χατζηγιανάκη, που από το 2014 ανήκει στις...

Επανήλθε στη ζωή! Το πρώτο μήνυμα του δημοσιογράφου Βασίλη Τσεκούρα και το θαύμα του γιατρού… (Εικόνα)

Θετικές είναι οι νεότερες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, Βασίλη Τσεκούρα, ο οποίος εγχειρίστηκε δυο φορές για...

Θλίψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο Απεβίωσε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ Τσιλιγγιρίδης

Πέθανε ξαφνικά στα 74 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μπάμπης Τσιλιγγιρίδης. Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1946 στη Ξάνθη,...

«Επένδυση» με τον νεαρό Λευτέρη Μαντζούκα ο Ολυμπιακός (video)

Σημαντική μεταγραφή επένδυσης με τον ταλαντούχο Λευτέρη Μαντζούκα πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού προχωρώντας σε συμφωνία με τον Προμηθέα Πατρών, όπου και ανήκουν...

Πλήρης η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ντάνι Πογιάτος: Μετά τα playoffs ανακοινώνεται ο Ισπανός τεχνικός

Η πρόσληψη του Ντάνι Πογιάτος αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό μετά την ολοκλήρωση των playoffs. Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ντάνι Πογιάτος είναι...