Γιάννης Μόρτζος για Γιώργο Λαμπάτο: «Ερχόταν μεθuσμένоς στις πρóβες»

Ειδήσεις Κουτσομπολιό
«Δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός και να είσαι μπεκρής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μόρτζος για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λαμπάτο
Ο Γιάννης Μόρτζος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν».

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λαμπάτο και την παρεξήγηση που είχαν όταν προέκυψε ένα ατυχές περιστατικό ανάμεσά τους.

«Εγώ δεν είπα τίποτα κακό για εκείνον. Υπήρξα ιδρυτικός μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια του, το υποστηρίζω και δεν είναι κακό. Δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα είναι και είμαι περήφανος, γιατί υπήρξα και προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν ξέρω γιατί είπε όλα αυτά ο Λαμπάτος, ίσως το παιδί θέλει να βγάζει τίτλους στα sites. Θα με στεναχωρούσε μόνο αν το έλεγε κάποιος που ήξερε τα πράγματα, αλλά ο Λαμπάτος τι ξέρει από πολιτική;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο Γιάννης Μόρτζος περιέγραψε ότι ο Λαμπάτος ερχόταν μεθυσμένος στις πρόβες: «Η γυναίκα μου Γιούλη Ζήκου αγαπούσε πολύ τον Λαμπάτο. Όταν παίζαμε κάποτε σε μια παράσταση, ερχόταν μετά το τέλος της με την κιθαρούλα του και μας ψυχαγωγούσε, μιλούσαμε κιόλας. Είπε λοιπόν κάποια στιγμή η γυναίκα μου να τον βάλουμε να παίξει και αυτός στο συγκεκριμένο έργο, γιατί είναι καλός ηθοποιός. Εγώ είπα μετά χαράς και έτσι ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε. Αντί όμως να κάνουμε πρόβες, προσπαθούσαμε να τον συνεφέρουμε, γιατί ερχόταν μεθυσμένος. Δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός και να είσαι μπεκρής. Και δη μπεκρής σε μένα, που θέλω τον ηθοποιό να είναι μαθητής»

«Μιλούσε άσχημα και στη Γιούλη, παρότι εκείνη τον είχε προτείνει για τη δουλειά. Την τελευταία φορά που του είπα να φύγει έβρισε τη Γιούλη, γιατί δεν τολμούσε να βρίσει εμένα. Του είπα «βρε παιδί μου, σου συμβαίνει κάτι κακό;», Μου απαντούσε «όχι, αλλά μου λες συνέχεια ότι δεν είμαι καλός». Δεν ήταν όμως, γιατί δεν με άκουγε, πώς θα έκανα λοιπόν εγώ την παράσταση;», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

«Ο Πασχάλης Τσαρούχας με άκουγε σαν μαθητούδι και ο Λαμπάτος έλεγε ό,τι να ‘ναι, επειδή ήταν μεθυσμένος. Μακάρι να βρει τον δρόμο του, αλλά το βλέπω δύσκολο με τον χαρακτήρα που έχει. Ας συνέλθει και να καταλάβει ότι με την τακτική αυτή, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ηθοποιός που θα τον ζητούν για δουλειά», είπε στη συνέντευξη ο Γιάννης Μόρτζος.