Αρχική Επικαιρότητα ΒΤΑ: Βουλγαρικό ερευνητικό πλοίο θα αποπλεύσει για την πρώτη του αποστολή στην...

ΒΤΑ: Βουλγαρικό ερευνητικό πλοίο θα αποπλεύσει για την πρώτη του αποστολή στην Ανταρκτική στο τέλος του έτους

Το βουλγαρικό ερευνητικό πλοίο «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» θα αποπλεύσει για την πρώτη του αποστολή στην Ανταρκτική στο τέλος της χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ακαδημίας Πολεμικού Ναυτικού Μπόγιαν Μεντνικάροφ.

Η δήλωση αυτή έγινε στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει το Βουλγαρικό Ινστιτούτο Ανταρκτικής και η Ένωση Νέων Ερευνητών του (Νότιου) Πόλου. Φιλοξενείται στο Ναυτικό Μουσείο της Βάρνας και ένα από τα βασικότερα σημεία της είναι το πλοίο που θα χρησιμοποιήσουν οι Βούλγαροι ερευνητές.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο καθηγητής Χρίστο Πιμπίρεφ, διευθυντής του βουλγαρικού ερευνητικού προγράμματος, υπενθύμισε ότι ένα σύγχρονο ερευνητικό εργαστήριο οικοδομείται στη βουλγαρική βάση στο νησί Λίβινγκστον. Ωστόσο, επεσήμανε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό το γεγονός ότι οι Βούλγαροι ερευνητές θα έχουν ένα σκάφος, τη διαχείριση που οποίου έχει μια κοινοπραξία.

Ο Μεντνικάροφ πρόσθεσε ότι οι επισκευές στο σκάφος κοντεύουν να ολοκληρωθούν και το πλοίο θα δοκιμαστεί και θα εξοπλιστεί. Υπενθύμισε ότι η σημαία του Βουλγαρικού Ναυτικού υψώθηκε στο σκάφος το καλοκαίρι του 2021 και ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό για τη συνεργασία του.

Το παρθενικό ταξίδι θα ξεκινήσει από τη Βάρνα και μέσω Κωνσταντινούπολης, Καρθαγένης, Λας Πάλμας, Μπουένος ‘Αιρες, Ουσουάια και Πορθμού του Ντρέικ θα καταλήξει στο νησί Λίβινγκστον, δήλωσε ο κυβερνήτης του πλοίου Νικολάι Ντανάιλοφ.

Δήλωσε ότι το πλήρωμα θα περιλαμβάνει 21 στρατιωτικούς και έναν στρατιωτικό γιατρό. Για τους δόκιμους που θα συμπεριληφθούν στο ταξίδι, η αποστολή θα έχει χαρακτήρα πρακτικής εκπαίδευσης.

Βουλγαρικό στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος δεν έχει περάσει από το Γιβραλτάρ, δήλωσε ο Ντανάιλοφ. Εξήγησε ότι το ταξίδι προς την Ανταρκτική θα διαρκέσει 40 με 50 ημέρες συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης και εκφόρτωσης. Το σκάφος αναμένεται να μεταφέρει στη βουλγαρική βάση σχεδόν 50 τόνους φορτίου, το οποίο θα εκφορτωθεί με βάρκες και σχεδίες σε μια ακτή χωρίς λιμάνι.

Οι προετοιμασίες του πληρώματος είναι σε εξέλιξη, δήλωσε ο Ντανάιλοφ. Πρόσθεσε ότι ο εξοπλισμός πάνω στο πλοίο επιτρέπει οι δραστηριότητες έρευνας να διεξάγονται καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σειρά του Καρβαλιάλ να συνεχίσει την παράδοση τίτλων στον Ολυμπιακό!

«Στροφή» ξανά στην πορτογαλική αγορά έκανε ο Ολυμπιακός με την ανάληψη των τυχών από τον Κάρλος Καρβαλάλ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την διακοπή της συνεργασίας τους...

«Φουλάρει» για Μάρεκ Παπζούν ο ΟΦΗ

Στον ΟΦΗ βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, μετά την απομάκρυνση του Βάλντας Νταμπράουσκας και αρκετά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι. Νωρίτερα, κάποια δημοσιεύματα από την Κροατία...

Πρόσθετη παρέμβαση του Παναθηναϊκού στο CAS για την υπόθεση Χουάνκαρ

Τις απαραίτητες διαδικασίες για να είναι και ο ίδιος παρών όταν εκδικαστεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS κίνησε ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από...

Γιώργος Μαργαρίτης: «Κάποιος ήθελε μία παραγγελία να χορέψει και μας έδειχνε το όπλο του»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τις εμφανίσεις του σε μουσική σκηνή, για τον γιο του, τις επιτυχίες του που άφησαν εποχή...

Ναταλία Γερμανού: «Είμαι πάρα πολύ σκύλα στη δουλειά αλλά πρώτα με μένα»

Την αυτοκριτική της, όπως η ίδια είπε, έκανε η Ναταλία Γερμανού στην εκπομπή Night Out. Αποκάλυψε ότι ιδιαίτερα αυστηρή έχει υπάρξει με τον Δημήτρη...