Αρχική Επικαιρότητα Βουλγαρία-BTA: Κ. Πέτκοφ: Eλπίζουμε να έχουμε οριστική συμφωνία μέχρι την Τετάρτη

Βουλγαρία-BTA: Κ. Πέτκοφ: Eλπίζουμε να έχουμε οριστική συμφωνία μέχρι την Τετάρτη

Μερικά βήματα απομένουν ακόμη, το πρώτο από τα οποία είναι η αποστολή της συμφωνίας (του κυβερνητικού συνασπισμού) σε όλους τους εταίρους του συνασπισμού, για να αποσαφηνίσουν το κείμενο και περιμένουμε τα σχόλιά τους, δήλωσε σήμερα στο δίκτυο bTV ο συμπρόεδρος του κόμματος «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» Κίριλ Πέτκοφ.

«Εάν όλα είναι εντάξει, ελπίζουμε να έχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι την Τετάρτη, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές και την κατανομή των υπουργείων», πρόσθεσε.

Ο Πέτκοφ δήλωσε ότι του αρέσει να αναφέρει τη συμφωνία συνασπισμού ως «συμβόλαιο», γιατί όπως ακριβώς σε ένα συμβόλαιο όλοι πρέπει να φέρουν την ευθύνη τους, και οι κοινές συμφωνίες δεν είναι απλώς συστάσεις, αλλά θα είναι μέρος του σχεδίου δράσης. «Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε ένα προτεινόμενο νέο υπουργικό συμβούλιο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας», δήλωσε.

Την ευθύνη θα έχουν οι εταίροι του συνασπισμού και τα πρόσωπα που αυτοί έχουν ορίσει. Κάθε κόμμα θα μπορεί να ορίσει τους καλύτερους υποψηφίους του, που πιστεύει ότι είναι οι πλέον κατάλληλοι για το αρμόδιο υπουργείο, είπε ο Πέτκοφ, σημειώνοντας ότι ακόμη και οι υφυπουργοί θα επιλεγούν από τον διορισμένο υπουργό.

«Θα επιτρέψουμε στους ίδιους τους υπουργούς να επιλέξουν τις ομάδες τους και θα απαιτήσουμε αποτελέσματα από αυτούς. Κάθε κόμμα θα έχει την ελευθερία να επιλέξει τους υποψηφίους του και δεν θα επέμβουμε», δήλωσε.

Ο Πέτκοφ είπε ότι εξεπλάγη που δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που να προκαλεί μεγάλη πίεση μέχρι στιγμής. «Το μόνο που προκάλεσε εντάσεις, το οποίο ξεκαθαρίσαμε, ήταν όταν έπρεπε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός» σχολίασε, αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ των εταίρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΔΔΗΕ: Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε 3.000 νοικοκυριά από 200.000 τη Δευτέρα

Οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επηρεάζουν αυτήν την ώρα 3.000 νοικοκυριά, έναντι 200.000 περίπου που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα...

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο η διαχείριση των προβλημάτων από την κακοκαιρία

Τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται μέσω...

«Δριμύ κατηγορώ» από τον Νάσο Ηλιόπουλο: «Η ευθύνη για το χάος είναι της κυβέρνησης – Προκλητική η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε το χάος που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Η ευθύνη για το χάος έχει πρόσωπο, και αυτό είναι του ίδιου του...

Γ. Οικονόμου: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν στον κατάλληλο χρόνο – Το μείζον είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκατάστασης»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έγιναν λάθη, υπήρξε πρόβλημα συντονισμού, είναι σαφές πως δεν έχουμε καταφέρει να φθάσουμε στο επίπεδο συντονισμού, που θέλουμε, για να...

Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση την Πέμπτη και την Παρασκευή στις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας....