Αρχική Αυτοκίνητο Το Wolkswagen Golf σε… ζεσταίνει μέσα στο κρύο! (video)

Το Wolkswagen Golf σε… ζεσταίνει μέσα στο κρύο! (video)

Καινοτομίες ακόμα και στο σύστημα κλιματισμού θα εισάγει το νέο Volkswagen Golf. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το επερχόμενο Golf όγδοης γενιάς, θα εξοπλίζεται με έξυπνο σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών, το οποίο θα εκτελεί τις σχετικές φωνητικές εντολές που θα δίνονται από τον οδηγό ή το συνοδηγό.

Για παράδειγμα αρκεί να πεις «κρυώνω» ή «ζεσταίνομαι» και η θερμοκρασία αυτόματα θα ρυθμιστεί κατάλληλα. Επίσης θα μπορεί να δέχεται και πιο εξειδικευμένες φωνητικές εντολές, όπως «ανέβασε/χαμήλωσε τη θερμοκρασία τέσσερις βαθμούς». Έτσι ο οδηγός δε θα χρειάζεται εν κινήσει να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι, κάτι που αυξάνει το επίπεδο της ασφάλειας.

Παράλληλα θα υπάρχει και δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του κλιματισμού ακουμπώντας τα δάκτυλα πάνω στην επιφάνεια αφής, η οποία βρίσκεται κάτω από την κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Μέσω του προγράμματος “Smart Climate” ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προκαθορισμένες λειτουργίες του κλιματισμού, οι οποίες είναι και οι συνηθέστερες.

Πιο αναλυτικά, στην οθόνη αφής εμφανίζονται για εύκολη και γρήγορη επιλογή τα εικονίδια “Clear view” (ξεθόλωμα παραθύρων), “Warm feet” (ζεστός αέρας στα πόδια), “Warm hands” (ζεστός αέρας για τα πόδια που βγαίνει από τους κεντρικούς αεραγωγούς στο ταμπλό), “Cool feet” (κρύος αέρας στα πόδια) και “Fresh air” (δροσερός αέρας που ρέει μέσα στην καμπίνα).

Διευκρινίζεται ότι οι προκαθορισμένες λειτουργίες του “Smart Climate” ενεργοποιούνται προσωρινά και έπειτα επανέρχονται οι προηγούμενες ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρέσει ο Αντόνιο Λούνα στην ΑΕΚ, αλλά … αποφασίζει η Λεβάντε για τον 29χρονο Ισπανό μπακ

Ο Αντόνιο Λούνα φέρεται να βρίσκεται ψηλά στις μεταγραφικές επιδιώξεις της ΑΕΚ εν όψει της ερχόμενης σεζόν. Η Λεβάντε αναμένεται να αποφασίσει εντός 48...

ΕΑΤΕ: Δημιουργία δύο νέων επενδυτικών-χρηματοδοτικών προϊόντων κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου

Τη δημιουργία δύο νέων επενδυτικών-χρηματοδοτικών προϊόντων κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου (venture capital - private equity) συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στον...

Στις 6.257 έφθασαν οι αιτήσεις από πληττόμενους δανειολήπτες, για την επιδότηση του δανείου τους στην πρώτη κατοικία

«Το νέο πλαίσιο επιδότησης δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όσων επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού, έχει ήδη αξιοποιηθεί από 6.257 δανειολήπτες»...

Στα ευαίσθητα σημεία εστίασε ο Βασίλης Κορκίδης: «Η Έκθεση Πισσαρίδη περιέχει προτάσεις υπέρβασης χρόνιων αγκυλώσεων της ελληνικής οικονομίας»

«Η πρώτη ανάγνωση της έκθεσης του νομπελίστα οικονομολόγου, Χ. Πισσαρίδη, φαίνεται να αγγίζει τα ευαίσθητα σημεία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας με φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις...