Αρχική Επικαιρότητα Το Κίεβο καταδικάζει τη διοργάνωση «ψευδοεκλογών» στα κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά...

Το Κίεβο καταδικάζει τη διοργάνωση «ψευδοεκλογών» στα κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη

0
51

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας καταδίκασε σήμερα τις «ψευδοεκλογές» που οργανώνονται από τη Ρωσία στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη, λέγοντας πως είναι «άνευ σημασίας» και δεν θα έχουν νομική υπόσταση.

Η Ρωσία διενεργεί περιφερειακές εκλογές μεταξύ των οποίων και στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες στις οποίες δεν ασκεί πλήρη έλεγχο — Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

Το υπουργείο ανέφερε σε μια δήλωση πως οι εκλογές που λαμβάνουν χώρα σε ουκρανικό έδαφος «παραβιάζουν κατάφωρα την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» καθώς και το διεθνές δίκαιο.

«Οι ψευδοεκλογές της Ρωσίας στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη είναι άκυρες. Δεν θα έχουν νομικές συνέπειες και δεν θα οδηγήσουν σε μια αλλαγή της νομικής κατάστασης των ουκρανικών εδαφών που κατελήφθησαν από τον ρωσικό στρατό», ανέφερε.

Το Κίεβο κάλεσε τους διεθνείς εταίρους του να καταγγείλουν την ψηφοφορία και να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε επίσης χθες, Πέμπτη, την ψηφοφορία στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας «ψευδοεκλογές» και είπε πως είναι «παράνομες».

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ απάντησε λέγοντας σήμερα πως η Ουάσινγκτον αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ