Αρχική Επικαιρότητα Σειρά συναντήσεων του Γιάννη Χρυσουλάκη στη Βοστώνη με ακαδημαϊκούς και διακεκριμένους ομογενείς

Σειρά συναντήσεων του Γιάννη Χρυσουλάκη στη Βοστώνη με ακαδημαϊκούς και διακεκριμένους ομογενείς

Συναντήσεις με φορείς από την ακαδημαϊκή κοινότητα σε ορισμένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκπροσώπους από πολιτιστικά ιδρύματα, διακεκριμένους ομογενείς, ακαδημαϊκούς, Έλληνες φοιτητές και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και ομογενειακών οργανώσεων είχε στη Βοστώνη, από 1-7 Ιουνίου, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Η επίσκεψη, μεταξύ των άλλων θεμάτων, στόχευε στην ενημέρωση για τη νέα εποχή καινοτόμων αλλαγών που προωθούνται στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς, την ανάπτυξη συνεργασιών με ακαδημαϊκά και πολιτιστικά Ιδρύματα και άλλους φορείς στη Βοστώνη, την ενημέρωση και προσέλκυση φοιτητών στα αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και στην ενίσχυση και προώθηση των προγραμμάτων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και την ομογένεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολύτιμου πολιτιστικού κεφαλαίου της Νεοελληνικής Γραμματείας και της ελληνικής γλώσσας, ο κ. Χρυσουλάκης επισκέφθηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαντ την περίφημη Βιβλιοθήκη Widener, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή Νεοελληνικής Γραμματείας στον κόσμο. Η συλλογή ξεκίνησε από τον μεγάλο λόγιο, μαθητή του Διαφωτιστή Άνθιμου Γαζή, Καθηγητή της Νέας Ελληνικής στο Harvard και λεξικογράφο, Σοφοκλή Ευαγγελινό Αποστολίδη, ο οποίος δώρισε όλη την περιουσία του στο Πανεπιστήμιο για να δημιουργηθεί η ελληνική συλλογή. Η ξενάγηση στα άδυτα της Βιβλιοθήκης έγινε από την ελληνικής καταγωγής βιβλιοθηκονόμο, Rhea Lesage Karabelas, συντονίστρια για τις κλασσικές σπουδές και υπεύθυνη της ελληνικής συλλογής, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε, επίσης, με την εκτελεστική διευθύντρια του Κέντρου FXB του Harvard για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναταλία Λινού.

Με στόχο την ανάδειξη του Ιπποκρατικού ιδεώδους σε όλες τις ιατρικές σχολές των ΗΠΑ, τη δικτύωση των Ελλήνων ομογενών Γιατρών και την προώθηση των ανταλλαγών και της επιστημονικής συνεργασίας, όπως επισημαίνεται, ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον Βασίλη Ζαννή, καθηγητή Βιοχημείας, Διευθυντή του Τομέα Μοριακής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ως κοινός συμβολικός και οραματικός στόχος τέθηκε, μεταξύ άλλων, να φυτευθούν σε όλες τις Ιατρικές Σχολές Πλάτανοι του Ιπποκράτη από την Κω, όπως γίνεται γνωστό.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών, οι οποίες θα ξεκινήσουν προς υλοποίηση πολύ σύντομα, με αναμενόμενα σημαντικά οφέλη για τον Ελληνισμό, ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον καθηγητή Ιατρικής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, Στέφανο Κάλη, ο οποίος πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της συμβολής στην υγεία της Μεσογειακής και Ελληνικής Διατροφής.

Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε, επίσης, με τον Κώστα Σιδερίδη, πρόεδρο της ομογενειακής οργάνωσης Alpha Omega Council και τον Γεώργιο Φραγκιαδάκη, ομογενή επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Περαιτέρω, γνωστοποιείται πως μια νέα σημαντική συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημοσίας Διπλωματίας πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, όπως αποφασίστηκε κατά την επίσκεψη του κ. Χρυσουλάκη στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στο Brookline της Μασαχουσέτης. Ο γενικός γραμματέας συναντήθηκε με τον Drake Behrakis, προέδρο της Επιτροπής του Κέντρου, τη διευθύντρια Πρεσβυτέρα, Χρυσούλα Κουρκουντή και τον πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής, George Kantonis.

Στο πλαίσιο υλοποίησης καινοτόμων πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού των διοικητικών διαδικασιών για τη βελτίωση των παρεχόμενων προξενικών υπηρεσιών και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού, ο γενικός γραμματέας συναντήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη με τον Γενικό Πρόξενο, Στράτο Ευθυμίου. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην εφαρμογή του «Μητρώου Πολιτών», καθώς και των ψηφιακών υπηρεσιών «myconsulive» και «chatbot», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε, επίσης, για την προετοιμασία που απαιτείται στο θέμα της συμμετοχής για πρώτη φορά των ομογενών στις εκλογές.

Στο χώρο του Γενικού Προξενείου, ο κ. Χρυσουλάκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση με φωτογραφίες από την Ελλάδα, του γνωστού Φιλέλληνα, Robert McCabe, στον οποίο δόθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα το 2020 για την ανεκτίμητη προσφορά του και τις εξαιρετικές του υπηρεσίες στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας είχε συνάντηση εργασίας με θέμα την προώθηση των ιδανικών του Μαραθωνίου δρόμου καθώς και την αξιοποίηση του θέματος σε επίπεδο προβολής, με τον επικεφαλής του 26.2 Foundation, Tim Kilduff.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση με ύβρεις συνδεδεμένες με περίεργες εποχές»

«Η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με το δέοντα θεσμικό τρόπο και το επόμενο βήμα...

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εισαγωγή στα δημόσια Ι.Ε.Κ., καλούνται οι επιτυχόντες, οι οποίοι υπέβαλαν παράλληλο...

Ξάνθη: Είκοσι έξι κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο «Άγιος Βασίλειος»

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά από διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ που έκανε στους τρόφιμους και το προσωπικό του γηροκομείου «'Αγιος Βασίλειος» στην πόλη της Ξάνθης...

«Σφυρίζουν« οι Σάντσεθ στη Λευκωσία, Σέρερ στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός πλέον μετά τη χιτσκοκική του πρόκριση επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πέναλτι, συνιστά τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και...

Ανακοίνωσε Σκβάρκα ο Λεβαδειακός

Οι διοικούντες τον Λεβαδειακό συνεχίζουν την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της επιστροφής της ομάδας στη Super League. Στο πλαίσιο αυτό, οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν σήμερα...