Σχολίασε τις καταιγιστικές εξελίξεις ο Παναγιώτης Κακολύρης: «Το Brexit θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή μιας αυτοκαταστροφικής επιπολαιότητας»

0
550

«Όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα η όλη ιστορία του Brexit θα διδάσκεται στο εγγύς μέλλον στα πανεπιστήμια, εξηγώντας πώς ένα μικροπολιτικό παιχνίδι μπορεί να μετατραπεί σε διεθνές γεωπολιτικό θρίλερ απρόβλεπτων επιπτώσεων. Θα διδάσκεται όχι μόνον ως παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ως η επιτομή μιας αυτοκαταστροφικής επιπολαιότητας υπερεθνικών διαστάσεων».
Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας, χθες το βράδυ, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM ο Παναγιώτης Κακολύρης, μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικών Ιδρυμάτων και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Μέλλον της Ευρώπης, Κύριος Ερευνητής στο Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων).
Ο κ. Κακολύρης σχολίασε τις καταιγιστικές εξελίξεις, τις διαρκείς ανατροπές και αδιέξοδα στο μεγάλο αυτό ζήτημα που απασχολεί σύσσωμη την Ευρώπη, απάντησε στο αν το «άτακτο Brexit» παραμένει στο τραπέζι, την προοπτική προσφυγής των Βρετανών στις κάλπες, τη στάση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και την περίοδο «στασιμότητας» που φαίνεται να διανύει η Ευρώπη, αλλά και το τι σημαίνει η απουσία Γιούνκερ από το πολιτικό τοπίο σε αυτό το κρίσιμο στάδιο της διαπραγμάτευσης.