Περισσότερα από 7 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα για τα διαμαντένια βραχιόλια της Μαρίας Αντουανέτας

0
162

Ένα ζευγάρι διαμαντένια βραχιόλια που ανήκαν στη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα πωλήθηκαν σε δημοπρασία σήμερα έναντι του ποσού των 7,46 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (7,06 εκατομμύρια ευρώ), σε τιμή πολύ υψηλότερη από τις εκτιμήσεις προ της πώλησης, έγινε γνωστό από τον οίκο Christie’s.

Ο Ραχούλ Καντάκια, διεθνής διευθυντής του Christie’s για κοσμήματα, ο οποίος ανέλαβε τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, είπε κατά τη διαδικασία της πώλησης ότι τα βραχιόλια είχαν παραμείνει στην οικογένεια για σχεδόν 200 χρόνια. Ο αγοραστής κατέθεσε την προσφορά του τηλεφωνικά και δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η τιμή πώλησης ανήλθε σε 6,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, όμως με την προμήθεια η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 7,46 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του Christie’s Αλεξάντρα Κίντερμαν.

Τοποθετημένα σε μια μπλε βελούδινη θήκη που γράφει «βραχιόλια της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας», τα διπλά βραχιόλια, τα οποία αποτελούνται από τρεις σειρές διαμαντιών, μετρούν συνολικά 112 διαμάντια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ