Αρχική Επικαιρότητα Μ. Βορίδης: «Με την άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους στο Δημόσιο...

Μ. Βορίδης: «Με την άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους στο Δημόσιο που τα παιδιά τους νοσούν, αυξάνουμε τις ημέρες αδείας κατά τρεις»

Κάνουμε στάθμιση συμφερόντων και αυξάνουμε κατά τρεις τις ημέρες αδείας στους εργαζόμενους γονείς στο Δημόσιο, για την περίπτωση που τα παιδιά τους νοσήσουν από κορονοϊό, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υποστηρίζοντας την σχετική τροπολογία στην ολομέλεια.

Ο υπουργός, τόνισε πως πλαίσιο αδείας για τη νόσηση τέκνου ήδη υπάρχει και οι εργαζόμενοι γονείς μπορούν να λάβουν σχετικές άδειες. Αυτό όμως που κάνουμε με την τροπολογία αυτή, είναι κάτι πρόσθετο, λόγω της πανδημίας. Θεσπίζουμε ειδική ρύθμιση για την 5νθήμερη άδεια εκ των οποίων οι τρεις ημέρες θα είναι άδεια ειδικού σκοπού και οι δύο άλλες ημέρες θα καλύπτονται απ’ την κανονική τους άδεια. Ουσιαστικά, πρόσθεσε ο υπουργός, γίνεται μια στάθμιση συμφερόντων και αυτό που παρέχεται είναι τρεις πρόσθετες ημέρες άδειας.

Ο κ. Βορίδης, ανέφερε, ότι υπήρξε ένας προβληματισμός σχετικά με τους γονείς που είναι εκπαιδευτικοί, καθώς η αναπλήρωσή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η επιλογή που κάναμε είναι, ότι σε περίπτωση που έχουμε δύο γονείς που είναι εργαζόμενοι στο δημόσιο, προτεραιότητα για να λάβει την άδεια ειδικού σκοπού, θα την έχει ο εργαζόμενος που δεν είναι εκπαιδευτικός – και αυτό είναι απολύτως εύλογο.

Σχετικά με την διάταξη που αφορά τις αναστολές εργασίας σε εργαζόμενους όπου είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους (υγειονομικούς), είπε ότι πράγματι υπήρχε ένα ερμηνευτικό ζήτημα, δηλαδή, κατά πόσο είναι δυνατόν την περίοδο της αναστολής τους να μπορεί να υπάρξει υπηρεσιακή τους μεταβολή, ή να τους χορηγηθεί άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Με την διάταξη αυτή, λέμε πως κάτι τέτοια δεν είναι καθόλου λογικά, και άρα ρυθμίζουμε ότι αυτά δεν επιτρέπονται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης παρατήρησε σκωπτικά στον υπουργό, πως «ευτυχώς που δεν περικόπτετε και το μισθό» στους γονείς που τα παιδιά τους αρρωσταίνουν και χρειάζεται να τα περιθάλψουν. Πρόσθεσε πως «παρουσιάζετε ότι αυξάνετε τις ημέρες αδείας κατά τρεις, όταν έχουμε 40.0000 κρούσματα σε μαθητές, μόνο αυτές τις ημέρες». Τόνισε δε, ότι αυτό που θα έπρεπε να γίνει, είναι αυτό που περιλαμβάνει η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ: δηλαδή άδεια στους γονείς για όσες ημέρες χρειαστεί, μέχρι τα παιδιά τους να γίνουν καλά.

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι αυτό που δεν εκτιμάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δημιουργεί την αίσθηση ενός θεσμικού κενού, είναι ότι υφίσταντο διατάξεις σχετικά με τις γονικές άδειες. Αυτές υπάρχουν. Εμείς, όμως αντί να αρκεστούμε στις υφιστάμενες διατάξεις, κάνουμε και κάτι πρόσθετο, δίνουμε τρεις ημέρες παραπάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να δοθούν όσες απαιτούνται, χωρίς κανένα περιορισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν τον απασχολεί καθόλου η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και δεν την λαμβάνετε καν υπόψιν του. Κάνετε συνεχώς «μια αντιπολίτευση του ‘επί 2’. Προσλαμβάνουμε υγειονομικούς, μας λέτε ‘όχι τόσοι μόνο: χρειάζονται επί 2’. Λέμε τρεις ημέρες επιπλέον άδεια και εσείς μας απαντάτε ‘όχι δύο, αλλά έξι’. Πραγματικά, δεν μας εκπλήσσετε, πραγματικά. Η προσέγγισή σας είναι άστοχη, λαϊκίστικη και μηδενιστική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαρτζώκας: «Νιώθω ευχαριστημένος από το μπάσκετ που παίξαμε»

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για πολύ σπουδαία πράγματα. Έννα σύνολο όπου η ενέργεια, το πάθος και η δίψα για την εκπλήρωση των υψηλών...

Έβγαλε ψυχή η ΑΕΚ και νίκησε 26-23 τον Ολυμπιακό, μειώνοντας σε 2-1 το σκορ των τελικών στην Handball Premier

Δυνατά στο κυνήγι του φετινού τίτλου της Handball Premier ξαναμπήκε η ΑΕΚ, που επικράτησε στον τρίτο τελικό των πλέι – οφ του Ολυμπιακού...

Πρόκριση στα πέναλτι για τις Πρωταθλήτριες Ευρώπης κόντρα στον Εθνικό!

Το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 πόλο Γυναικών πήρε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» στο δεύτερο ματς των ημιτελικών με τον Εθνικό επικράτησαν 16-11...

Μ. Βαρβιτσιώτης σε σπουδαστές του Γαλλικού Ινστιτούτου Ανώτατων Σπουδών Εθνικής Αμύνης: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμορφώνει την Ευρώπη και ως αμυντική ένωση»

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία λειτούργησε αφυπνιστικά για την Ευρώπη και την αναμορφώνει, όχι μόνο ως πολιτική και οικονομική Ένωση, αλλά και ως αμυντική ένωση,...

Με σύνθεση ανάγκης η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με πολλά προβλήματα που έχει να διαχειριστεί ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Οι τιμωρημένοι Άμραμπατ και...