Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος» για το αεροσκάφος της Ryanair: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος

0
15

Ολοκληρώθηκε από τις Αρχές ο έλεγχος των 192 επιβατών και του αεροσκάφους Boeing 738 της Ryanair από την Πολωνία το οποίος προσγειώθηκε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αφού έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Αφού το αεροσκάφος εκκενώθηκε, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και μετέβησαν σε συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου όπου πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στουτς ίδιους και τις αποσκευές τους. Στη συνέχεια, οι Αρχές ερεύνησαν το αεροσκάφος, χωρίς ωστόσο να βρουν κάποιο ύποπτο αντικείμενο.
Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 17:00 στο αεροδρόμιο και αμέσως στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε ειδικό σημείο του Ελ. Βενιζέλος συνοδευόμενο από δύο μαχητικά F-16. Τα μαχητικά ανήκουν στη 330 Μοίρα, που βρίσκονταν σε Readiness, και απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. Επίσης είχαν απογειωθεί και ουγγρικά μαχητικά μέχρι το αεροσκάφος να φτάσει στην Βόρεια Μακεδονία και να μπει σε ελληνικό εναέριο χώρο.