Αρχική Επικαιρότητα Κ. Τσιάρας: «Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να την εκσυγχρονίσουμε»

Κ. Τσιάρας: «Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να την εκσυγχρονίσουμε»

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του «Μνημείου της Δικαιοσύνης», το οποίο ανεγέρθηκε μέσα στον Κήπο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι, παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε αρχικά, πως «είναι η στιγμή να έχουμε ένα μνημείο της δικαιοσύνης και να το έχουμε εδώ στον Κήπο των Ηρώων, της ευλογημένης ιστορικής πόλης του Μεσολογγίου και είναι νομίζω μία στιγμή που γράφεται στην ιστορία και που δείχνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «δεν είναι απλά και μόνο η ιστορική μνήμη ή η ιστορική αναφορά, που τουλάχιστον στην εορταστική επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης οφείλουμε όλοι να αναδείξουμε τα συγκεκριμένα γεγονότα για να τηρήσουμε την ιστορική μνήμη, αλλά κυρίως να δείξουμε την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε. Είναι η ανάγκη, που η ίδια η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα δείχνει σε όλους εμάς που βρισκόμαστε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είτε ως πολιτική ηγεσία, είτε ως δικαστικοί λειτουργοί, είτε ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, δηλαδή το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε».

Όπως εξήγησε περαιτέρω ο υπουργός, «πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να την εκσυγχρονίσουμε και να δώσουμε στους Έλληνες πολίτες το πραγματικό αίσθημα ασφάλειας για τη λειτουργία της».

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιάρας εκτίμησε ότι «αυτό θα ζητούσαν σήμερα όλοι αυτοί που έδωσαν το αίμα τους για να ζούμε σε μία ελεύθερη δημοκρατική πολιτεία, και όλοι αυτοί οι ήρωες, τα οστά των οποίων βρίσκονται εδώ στον Κήπο των Ηρώων».

Απευθυνόμενος ο υπουργός Δικαιοσύνης προς τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστο Παΐσιο, τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία της ανέγερσης του μνημείου, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι απλά αξιέπαινη, αλλά είναι ουσιαστικά ο φάρος μιας προσπάθειας που πρέπει όλοι να συντηρήσουμε και για την οποία όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε με ιδέες οι οποίες υπάρχουν».

Επίσης, απευθυνόμενος ο Κώστας Τσιάρας προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, της είπε: «Κυρία πρόεδρε του Αρείου Πάγου, ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες από εσάς και η παρουσία σας εδώ σήμερα δείχνει ακριβώς τη σημασία που αποδίδεται στο συγκεκριμένο γεγονός».

Στην συνέχεια ο Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε ότι «η ιερή πόλη του Μεσολογγίου, εξακολουθεί να εκπέμπει το μήνυμα που δεν φτάνει απλά και μόνο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας, αλλά φθάνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, δηλαδή ότι οι ήρωες που μπορεί να έχουν αγωνιστεί και να έχουν δώσει το αίμα τους και την ψυχή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία, είναι πάντα οι φωτεινοί φάροι που εκπέμπουν συγκεκριμένα μηνύματα μιας πραγματικότητας, που πρέπει όλοι να τη διαμορφώσουμε, με τη δική μας ευθύνη και με το δικό μας ρόλο σήμερα».

Το «Μνημείο της Δικαιοσύνης» ανεγέρθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπου, Γιάννης Οικονόμου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, εκπρόσωποι φορέων κ.ά..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη-Πλεύρη

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Υγείας για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, συζητήθηκε στη συνάντηση...

Μειώνεται ο χρόνος ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 στους 3 μήνες, αναφέρει το υπουργείο Υγείας

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες,...

ΠτΔ: Η ιστορία της βιομηχανίας Παπαδοπούλου παρακολουθεί την ιστορία του τόπου μας τον τελευταίο αιώνα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε απόψε στο Μουσείο Μπενάκη την έκθεση «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022», υπογραμμίζοντας ότι τα μπισκότα...

Ιδρύονται Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας

Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων ιδρύονται από την Ελληνική Αστυνομία, με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας και...

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Λίνκολν

Ολοκληρώθηκε από νωρίς η προετοιμασία του ΠΑΟΚ αλλά αργότερα, απόψε το βράδυ, συγκροτήθηκε και η αποστολή για το αυριανό (9/12) παιχνίδι με τη Λίνκολν...