Η επαρχία Σαντόνγκ δίνει κίνητρα για την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με νέας ενεργειακής τεχνολογίας

0
12

Η επαρχία Σαντόνγκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας θα εκδώσει περισσότερα κουπόνια στο πρώτο εξάμηνο του έτους, προκειμένου να δώσει οικονομικά κίνητρα για την αγορά νέων οχημάτων, όπως ανέφερε σε χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων η διοίκηση της επαρχίας.

Τα κουπόνια θα έχουν συνολική οικονομική αξία περίπου 200 εκατομμυρίων γουάν (27,28 εκατομμυρίων ευρώ) και θα καλύπτουν την αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων, οχημάτων με βενζινοκινητήρες νέας τεχνολογίας, αλλά και την αντικατάσταση οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας, όπως δήλωσε ο Γουάνγκ Χονγκπίνγκ, αναπληρωτής διευθυντής του επαρχιακού υπουργείου Εμπορίου.

Από τον Μάιο της προηγούμενης χρονιάς, η Σαντόνγκ εισήγαγε μία σειρά από πολιτικές για τη διευκόλυνση της αγοράς οχημάτων σε τοπικό επίπεδο. Η επαρχία προχώρησε στην έκδοση σχετικών κουπονιών οικονομικής αξίας 980 εκατομμυρίων γουάν (133,66 εκατομμυρίων ευρώ), σηκώνοντας το βάρος της αγοράς οχημάτων οικονομικής αξίας 43,8 δισεκατομμυρίων γουάν (5,97 δισεκατομμυρίων ευρώ) σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ