Εποικοδομητική συνάντηση στην Μόσχα είχε ο γγ του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλής Δεμίρης με τον Ρώσο Υφυπ. Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό

0
429

Στην Μόσχα πραγματοποιήθηκαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Θεμιστοκλή Δεμίρη, αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Εμπεριστατωμένα αναλύθηκαν η κατάσταση, οι «προβληματικοί φάκελοι» και οι προοπτικές της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας στους διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατόπιν συνομιλιών σε ανώτατο και ανώτερο επίπεδο. Εξετάσθηκαν ζητήματα περαιτέρω βελτίωσης του διμερούς συμβασιακού και νομικού πλαισίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εκτός των άλλων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «συντόνισαν τα ρολόγια τους» στα διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένων των αμοιβαίων σχέσεων της Ρωσίας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, της κατάσταση στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.

Πηγή; ΑΠΕ – ΜΠΕ