Έκρυθμη η κατάσταση στην Αλβανία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους

0
580
epa07636049 Supporters of the opposition throw firecrackers against riot police outside of the parliament building during a protest in Tirana, Albania, 08 June 2019. Opposition demand the resignation of Prime Minister Edi Rama and early elections. EPA/MALTON DIBRA

Έκρυθμο είναι το κλίμα στην Αλβανία τους τελευταίους μήνες που το τελευταίο διάστημα ταλανίζεται από συνεχόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Χθες, ξέσπασαν εκ νέου επεισόδια στους δρόμους.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, χιλιάδες Αλβανοί βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να προκαλούν επεισόδια.

Αυτά, καθώς ο πρόεδρος της χώρας γνωστοποίησε ότι ακυρώνονται οι δημοτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στα τέλη αυτού του μήνα, με τον Έντι Ράμα να διαμηνύει ότι οι εκλογές θα γίνουν.

Στην διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού για να διαλύσουν το πλήθος.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ανακοίνωσε, χθες, απόφασή του να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου, εν μέσω του τεταμένου πολιτικού κλίματος και των συνεχόμενων εκκλήσεων της αντιπολίτευσης για παραίτηση της κυβέρνηση Ράμα.